V súčasnosti sú jahody na vrchole popularity. Ale aký rozdiel, keď do dezertu môžeme dať hocijaké dostupné bobule a plody: čerešne, slivky, marhule, broskyne, jablká a nielen to…
Francúzsky koláč
Je ho nemožné opísať slovom, je to niečo medzi koláčom, zapekaním a tortou. Moja rodina zbožňuje tento dezert pre jedinečnú chuť a zaujímavú štruktúru: je hustý, neporézny a dokonale zachováva arómu z bobúľ.
Ingrediencie:
0,5 kg jahôd
100 g múky
60 g cukru
10 g soli
200 ml mlieka
4 vajcia
50 g smotanového masla
Príprava:
V neveľkej mise zmiešajte múku, cukor a štipku soli.
Do zmesi vylejte mlieko.
Pridajte 4 vajcia a vymiešajte pomocou mixéra.
Roztopte maslo a pridajte ho do zmesi.
Dôkladne umyte a očistite jahody.
Ak používate rozoberaciu formu, tak ju vymastite smotanovým maslom. Ak používate formu v celku, tak na jej dno dajte papier na pečenie a taktiež ho vymastite maslom. Na dno formy poukladajte bobule.
Starostlivo vylejte do formy cesto.
Pečte dezert 15-20 minút pri teplote 200 stupňov. Potom znížte teplotu na 180 stupňov a pečte koláč ešte 30-40 minút.
A aké dezerty k čaju radi pripravujete vy? Podeľte sa svojimi skúsenosťami v komentároch.
zdroj:takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?