Chcete získať od štátu viac ako 8 000 eur na krajšie bývanie? Ostáva len pár dní do konca a ajtak o tom veľa ľudí nevie

Každý chce bývať vo vysnívanom dome alebo byte, no nie každý si to môže dovoliť. Štát ponúka možnosť získať až 8 800 eur na bývanie. Získať túto sumu nie je ťažké, no ľudia o tejto možnosti nevedia. Práve preto sme sa rozhodli priblížiť vám túto možnosť a zhrnúť podmienky.

 

Zatepňovanie bytoviek určité poznáte. Veľakrát ste o tom počuli alebo dokonca bývate vo farebnom paneláku, ktorý prešiel takýmto funkčným vylepšením. Tentokrát prichádza rad na staršie domy.

Viac ako 8000 eur môžete získať na zateplenie vášho rodinného domu.

Ako na to?
Na podanie žiadosti na takýto príspevok vám už veľa času neostáva. Elektronické žiadosti sa posielajú len do 31.10.2017. Táto registrácia bola spustené 1.augusta a už krátko po spustení sa registrovalo 100 žiadateľov. Maximálny počet žiadostí je len 500 a preto by ste sa mali poponáhľať.

Príspevok od štátu je vo výške 40% z nákladov na zateplenie. Maximálna výska je 8 800 eur. Príspevok nie je určený len na zatepľovanie ale aj napríklad na výmenu kotla. Maximálna suma 8 800 eur sa môže navýšiť o 800 eur a to za rozpracovanie projektového energetického hodnotenia rodinného domu.

Častou chybou pri posielaní takýchto žiadostí je tá, že okrem elektronického formulára treba následne poslať aj podpísanú žiadosť v papierovej forme na ministerstvo spolu s ďalšími potrebnými dokumentami.

Všetky podstatné informácie nájdete na stránke určenej na podporu zatepľovania rodinných domov –  zatepluj.sk

 

zdroj:Nehnutelnosti.sk  dobrenoviny.sk     zatepluj.sk

 

 

Chod hore