Aký vplyv majú naše myšlienky na zdravie… Zmeniť svoj život je možné silou mysle!

Naše myšlienky ovplyvňujú zdravotný stav. Nevedeli ste to? Je to pravda, aj keď zo začiatku nie je možné tomu veriť, „myšlienka je podstatná“.

Sila mysle človeka

Ľudia Východu tvrdia: „Najhorší nepriatelia človeka by neurobili toľko škôd, koľko mu prinášajú jeho vlastné myšlienky.“

A svetoznámy perzský lekár Avicena ešte v 10. storočí povedal: „Lekár má len tri prostriedky na vyliečenie chorého – slovo, rastlinu a nôž“. Slovo stálo ako prvé a toto je priame pokračovanie mysle – jeho ozvučenie.

Pozitívne afirmácie taktiež pracujú. Je známy prípad: mladá začínajúca psychologička z Paríža,  Emily Kiy, bez konzultácie s hlavným lekárom v jednej nemocnici, uskutočnila experiment. Prikázala všetkým svojim chorým, aby každý deň opakovali 10 krát jednu frázu: „Každým dňom sa cítim lepšie a lepšie“, vyhýbajúc sa mechanizácii akcie.

čo je sila ľudského myslenia

Po mesiaci sa zdravie jej pacientov zlepšilo s takou odozvou u druhých, že celé Francúzsko začalo rozprávať o osobe lekárky a o jej metódy liečenia mali záujem aj v zahraničí. Zrealizovala do života zákon sily mysle.

Jej praktická skúsenosť potvrdila domnienku slávneho švajčiarskeho alchymistu Paracelsia: „Uzdravenie prináša viera.“ V súčasnosti tento fenomén sa nazýva placebo efekt.

„Najlepšou ochranou od všetkých chorôb, od akejkoľvek infekcie, je pevná viera vo vlastné zdravie a pozitívne emócie“, hovorí Andrej Meteľskij, psychoterapeut s 20-ročnou praxou. „Negatívne myšlienky ničia. Napríklad, hnev spôsobuje choroby tráviaceho traktu. Krivda časom vedie k poškodeniu pečene, pankreasu, cholecystitídu.“

silou lákavosti ľudského myslenia

Uistenie v dôvere, v sympatií, oddanosti, láske, vyjadrená inej osobe vo verbálnej forme, pravdepodobne zvyšuje jeho životnú energiu. Subjektívne sa to cíti, ako prílev energie a zlepšenie nálady. Preto slová povedané v návale hnevu majú opačný účinok.

Štúdiom týchto procesov sa zaoberá taká medicína, ako je psychosomatika. Jej odborníci tvrdia, že psychický a fyzický stav človeka je úzko a priamo prepojený. A preto zdravie človeka je priamym dôsledkom jeho myslenia.

Ako sa vyhnúť vzniku chorôb spôsobených zlými myšlienkami? Užite si život. Znie to banálne, ale lepší a jednoduchší recept určite nevymyslíte.

Ak chcete ísť hlbšie do tejto témy, treba povedať, že od duševného postoja človeka, závisí nie len jeho zdravie, ale celý jeho osud. Hlavný zákon vesmíru hovorí: „Prinášate do svojho života to, na čo sa sústreďujú vaše emócie, pozornosť a myšlienky“.

zákon príťažlivosti

Sila príťažlivosti mysle je obrovská. Noste v sebe svetlé myšlienky – čakajte svetlú budúcnosť. Myslíte na zlé – zlé dostanete. Ako rozmýšľame, tak prichádzame k presvedčeniu, že to tak môže byť, alebo k tomu dôjde. Viera vytvára udalosť.

Rada redakcie

Poradíme vám, ako myslieť pozitívne. Ako? Podľa dvoch univerzálnych pravidiel, ktoré „vyvinul“ Robert Eliot, kardiológ z Ameriky, kardiovaskulárny špecialista do slova a do písmena.

Pravidlo číslo 1: Netrápte sa maličkosťami.

Pravidlo číslo 2: Všetko nie je nič.  

Ak vás článok zaujal, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach.

Chod hore