Aviváž len na pranie? Omyl! Geniálne spôsoby ako využiť aviváž vo Vašej domácnosti! Bola som prekvapená, ako to funguje

Myslíte si, že aviváž môže urobiť skvelú službu jedine Vašej bielizni? Omyl. Dnes Vám ukážeme sedem užitočných tipov, vďaka ktorým zistíte, že aviváž sa nemusí zďaleka používať len a výhradne na pranie bielizne. Objavte s nami vlastnosti a použitia aviváže, na ktoré prišli priamo ženy po celom svete. Ako?

V momente, keď nebolo nič iné po ruke, odviedla aviváž fantastickú prácu. Budete naozaj milo prekvapení.

lesklé okná
Nepotrebujete špeciálne prostriedky na leštenie a umývanie okien. Stačí, keď do teplej vody pridáte trochu aviváže a máte čisté aj perfektne lesklé okná na dlhú dobu. Môžete použiť aj na umývanie okien v aute.

Mastné fľaky a nábytok je ako nový
Mastný povlak na kuchynskej linke, odtlačky na zárubniach, fľaky na dverách – to všetko môžete jednoducho a rýchlo vyčistiť pomocou aviváže. Postupujte rovnako ako v predošlom prípade – aviváž a teplá voda.

Poťahy v aute
Objavil sa na sedadle v aute fľak? V aviváži máte skveléhý trik, ako škvrnu odstrániť. Zmiešajte ju s teplou vodou v pomere 1: 4 a vyčistíte znečistené miesto.

kúpeľňa
Ak chcete, aby Vaše dlaždičky získali neprekonateľný lesk a vyzerali skutočne ako nové, zmiešajte aviváž s vodou v pomere 1: 2 a potom očistite čistou handričkou.

podlaha
Aviváž rozžiari aj Vašu plávajúcu alebo PVC podlahu. Stačí, keď ju pridáte do teplej vody namiesto bežného prostriedku na umývanie podláh. Stratený lesk je späť ako lusknutím prsta.

zaseknutý zips
Ak sa Vám zasekol zips, siahnite opäť po aviváži. Stačí, keď nakvapkáte niekoľko kvapiek priamo na zips a pomaly ho rozpohybujete.

staré tapety
Ak plánujete nové tapety, ale máte strach, že sa budú kúsky starých tapiet trhať a oddeľovať len veľmi ťažko, tento trik sa oplatí poznať. Namiešajte si zmes aviváže a vody v pomere 1: 1, prelejte do fľaše s rozprašovačom a nastriekajte na tapety. Nechajte chvíľu odstáť a potom pôjde strhávanie tapiet jedna radosť.

Zdieľajte tieto super nápady ako využiť obyčajnú aviváž aj s vašimi priateľmi! Určite sa im budú tiež hodiť! 🙂 ďakujeme 

Chod hore