Hlavné jedlo Čas prípravy : 30 min. Náročnosť : nízka Porcie : 2
Zatiaľ čo v našich končinách zvykneme začínať obed polievkou, v slnečnom Taliansku nás privítajú teplými cestovinami. Dnes nikto ani nepochybuje o skutočnosti, že cestoviny vynašli Taliani. So skutočnosťou, že myšlienka prípravy, alebo samotný recept pochádza z Číny prišiel raz Marco Polo. Ale záleží na tom? Možno historikom. My cestoviny zbožňujeme!
Existuje mýtus, že ideálne cestoviny možno ochutnať okrem Talianska v reštaurácii, kde je šéfkuchárom Talian. A čo keby sme vám prezradili tajomstvo, ako si ich pripraviť doma za 30 minút? Ak si myslíte, že to nie je možné, pozrite sa na tento recept.
Ingrediencie :
- 15 ks cherry paradajok
- 1 ks chilli papričky (podľa chuti)
- 300 g špagiet
- 4 PL olivového oleja
- 30 g tvrdého syra
- čierne mleté korenie
- 3 strúčky cesnaku
- 1 cibuľa
- čerstvá bazalka
- 400 ml vody
- soľ
Postup :
- Paradajky umyjeme a nakrájame na polovicu. Cesnak nasekáme nadrobno a čili papričku na tenké kolieska.
- Očistíme cibuľu, prerežeme na polovicu a nakrájame na polkruhy
- Špagety dáme do hrnca so širokým dnom.
- Pridáme cesnak, cibuľu, a paradajky. Odporúčame aby ste špagety umiestnili uprostred hrnca a zvyšné suroviny po okrajoch hrnca.
- Umytú bazalku netrháme, do hrnca pridáme priamo celé lístky. Nezabudnite odložiť niekoľko lístkov, budeme ich ešte potrebovať.
- Všetko pokvapkáme olivovým olejom a podľa chuti pridáme korenie a soľ.
- Teraz všetko zalejeme vodou.
- Potrvá približne 10 minút, kým voda zovrie a ingrediencie sa dobre prepoja.
- Po uvarení priamo do hrnca nastrúhame syr a dáme zvyšné listy bazalky. Dochutíme. Počkáme niekoľko minút a jedlo je hotové.
Tajomstvo rýchleho varenia spočíva v zelenine nasekanej na tenko. Po 15 minútach budete mať hotové cestoviny s vynikajúcou omáčkou v jednej panvici. Len jedna rada: hneď ako sa všetko začne variť, sledujte to, špagety sa môžu variť rôzne dlho v závislosti od odrody pšenice. Skutočná talianska večera za necelú polhodinu. Nie je to skvelé? A čo na to vaši priatelia? Podeľte sa s nimi o nový recept!
Zdroj : sovkusom.ru