Táto šikovná žena si zaslúži potlesk…V jej rodine je prísny zákaz vyhadzovať plastové fľaše

Príprava na blížiace sa Vianoce nemusí byť vôbec nákladná čo sa výzdoby týka. Prezradíme vám totiž návod, ako si vyrobiť ozdobu, ktorú môžete použiť napríklad aj na oslavu narodenín. Základom budú svetielka a potom všetko, čo už máte doma. Vezmite si niekoľko plastových fliaš rovnakej veľkosti alebo menšie krabičky (tie ochránia žiarovky aj pred nepriaznivým počasím, ak ich zavesíte do exteriéru). Farebný papier girlandu rozžiari a dodá nášmu domovu tú správnu atmosféru.

карамельная гирлянда

Potrebujete:

  • Elektrická girlanda
  • Plastové fľaše alebo škatule
  • Farebný baliaci papier alebo celofánové sáčky
  • Nožnice
  • Štikacie kliešte
  • Lepiaca páska alebo drôty

праздничная гирлянда

Postup

  1. Najskôr skontrolujte girlandu, mala by byť funkčná. Rozložte ju na zem a zistite, koľko plastových fliaš budete potrebovať. Ak použijete škatule, bude to jednoduché – vložíte do nich niekoľko žiaroviek a pripevníte. S fľašami je to o niečo náročnejšie, musíte vyrezať otvor na dne a pretiahnuť girlandu cez hrdlo fľaše.

гирлянда для праздника

  1. Vystrihnite si kus farebného baliaceho papiera, ktorý bude väčší ako rozmer krabice po dĺžke. Škatuľu s girlandou vložte do stredu papiera a omotajte ako cukrík.
  2. Aby sa okraje nerozväzovali, upevnite ich drôtom alebo lepiacou páskou. V prípade, že nemáte doma baliaci papier, môžete použiť aj farebné celofánové sáčky.

гирлянда из бутылок

  1. Postup zopakujte ešte niekoľkokrát, pokiaľ to dovoľuje dĺžka girlandy. Výsledný zázrak zapojte do zásuvky a môžete sa kochať svojou šikovnosťou.

гирлянда карамельная

гирлянда из целлофана

Ešte niekoľko nápadov, ako si vyrobiť girlandu z plastových fliaš. Odstráňte z nich spodnú časť a vytvorte do nej otvor pre LED žiarovku. Získajte originálne kvety!

гирлянда своими руками

Ak si na dno fľašiek namaľujete snehové vločky a správne ich upevníte, vytvoríte si zaujímavý vianočný stromček. Snehové vločky vyzerajú tiež dobre zavesené na drôtiku.

гирлянда на новый год

Na ozdobu môžete použiť aj rôznofarebné fľaše. Trochu fantázie a nožníc – všetko čo potrebujete!

гирлянда из бумаги

Podeľte sa o tieto nápady aj s vašimi priateľmi!

foto: takprosto.cc

zdroj: Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Kopírovanie článkov na Slovenské alebo České stránky alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.

 

 

Chod hore