Cesto:
4 vajcia
5 lyžíc cukru
1 lyžička vanílinového cukru
4 vrchovaté lyžice hladkej múky
1 lyžica zemiakovej múky
0,5 lyžičky prášku na pečenie
Celé vajcia vymiešame s cukrom, vanílinovým cukrom na nadýchanú masu. Následne prisypeme preosiate obe múky a prášok na pečenie. Dno plechu o rozmeroch 40 x 25 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C okolo 10-12 minut.
Spodná vrstva – kúsky kiwi v galaretke:
750 g kiwi
1 liter vody
3 zelené galaretky (želatíny)
Kiwi ošúpeme, pokrájame na malé kúsky, nalejeme k nim vodu a privedieme do varu. Vodu a kiwi spolu varíme 5 minút. Potom vezmeme hrniec z priameho ohňa a prisypeme doň galaretky. Miešame, až kým sa galaretky nerozpustia. Následne odložíme na chladné miesto až začne masa tuhnúť. Potom vylejeme na upečenú piškótu.
Jogurtová plnka:
800 g hustého jogurtu
2 lyžice práškového cukru
200 ml smotany na šľahanie
2 zelené galaretky
250 ml horúcej vody
Galaretky rozpustíme v horúcej vode a odstavíme až zhustne. Jogurt vymiešame s práškovým cukrom, vyšľahanou smotanou a cukrom do tuhej plnky. Pridáme aj zhustnutú galaretku. Všetko vymiešame a potrieme na spodnú vrstvu s kúskami kiwi.
Horná vrstva– kiwi zmiešané s galaretkou:
250 g kiwi
250 ml vody
1 zelená galaretka
Kiwi ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Následne varíme 5 minút. Potom vezmeme z ohňa a horúce rozmixujeme, pridáme galaretku a dôkladne vymiešame. Následne necháme vychladnúť. Tenkú vrstvu hustnúcej galaretky vylejeme na jogurtovú masu a na pár hodín vložíme do chladničky. Vrch ozdobíme smotanou.