4 fakty o vašej krvnej skupine, ktoré by ste mali vedieť. Vedeli ste napríklad, čo majú jesť ľudia, ktorí majú krvnú skupinu…

Krvná skupina predstavuje charakteristickú kombináciu červených krviniek, ktorá sa prenáša od našich rodičov. Počas života človeka sa nemení a v tele zohráva veľmi dôležitú úlohu. Ako sa ukázalo, krvná skupina má kľúčový význam nielen v medicíne, ale aj pri určovaní charakteru človeka. Napríklad, v takom Japonsku, sa vlastnosti človeka rozoznávajú na základe ich krvnej skupiny.

группа крови

Charakteristika krvných skupín

  1. Stravovanie podľa krvnej skupiny

Stojí za to pripomenúť, že strava z veľkej časti odzrkadľuje to, ako je na tom naše zdravie. Pre každú krvnú skupinu existuje súbor potravín, ktoré by ste mali zo svojho jedálnička vylúčiť, a naopak tie, ktoré si do neho pridať.

  • Pre ľudí s krvnou skupinou A je najdôležitejšie mäso, ryby a zelenina. Popri tom by sa však mali vzdať mliečnych výrobkov. Vyvarujte sa prejedaniu a vopred spracovaným jedlám.

диета по группе крови

  • Ak máte krvnú skupinu B, najlepšou voľbou budú pre vás vegetariánske pokrmy, ryby, kuracie mäso a kyslé mliečne výrobky. Nekonzumujte príliš korenisté jedlá, strukoviny a kávu.
  • Majitelia skupiny AB by si mali do stravy pridať viac mliečnych výrobkov, ryby, jahňacie mäso, zeleninu a čaje. Alkoholu a výrobkov s konzervačnými látkami sa radšej vyvarujte.

питание по группе крови

  • V prípade, že vo vás koluje zriedkavejší typ krvnej skupiny 0, mali by ste sa vzdať ťažkých jedál, ktoré znižujú vašu energiu a uprednostniť zdraviu prospešnejšie výrobky.
  1. Typ osobnosti

Existuje teória, že krvná skupina ovplyvňuje temperament človeka spolu s jeho vlastnosťami. Rozhodli sme sa vám to teda priblížiť.

  • Krvná skupina A – títo ľudia sú silní duchom. Sú pozorní, rozhodní a majú neuveriteľné sebavedomie. Vodcovstvo im nerobí žiaden problém a svoje ciele chcú čím skôr splniť. Ťažko však prijímajú kritiku, no aj napriek tomu sa im vždy podarí dosiahnuť to, čo chcú.
  • Krvná skupina B – otvorení a spoločenskí ľudia, ktorí sa ľahko prispôsobia akejkoľvek situácii a neboja sa zmien. Zároveň však sú zraniteľní a ťažko znášajú urážky.

тип личности по группе крови

  • Krvná skupina AB – optimistickí a priateľskí ľudia. Zbožňujú dobrodružstvá a ničnerobenie nie je vôbec pre nich. Majú radi zmeny, nových ľudí a nové miesta. Na druhej strane sa neradi viažu a uprednostňujú skôr slobodu a nezávislosť.
  • Krvná skupina 0 – voľnomyšlienkarstvo je s nimi prepojené na plnej čiare. Sú to milí ľudia s otvorenou mysľou, vždy pripravení načúvať a porozumieť ostatným. Preto sú z nich tí najlepší priatelia. Ešte sa povráva, že sa radi chvália tým, že majú rovnakú krvnú skupinu ako Ježiš, to však nie je potvrdené.

характер по группе крови

  1. Reakcia na stresové situácie

So stresom sa stretávame všetci, no každý z nás na neho reaguje rôznymi spôsobmi. Dôvodom môže byť naša krvná skupina.

Ľudia s krvnou skupinou A sú veľmi citliví. Z času na čas zažívajú  výbuchy hnevu, ktoré sú len ťažko kontrolovateľné. Ak chcete obnoviť pokoj a rovnováhu, musíte si predstaviť niečo upokojujúce. V tomto prípade môžete vyskúšať meditačné cvičenia, ktoré pomôžu ukočírovať vaše emócie.

реакция на стресс по группе крови

Držitelia krvnej skupiny B sú zraniteľní a potrebujú dostatok času na to, aby sa zotavili zo stresových momentov.

Krvná skupina AB koluje v žilách pokojným a vyrovnaným ľuďom. Niekedy však o svoju dobrú náladu môžu prísť a emócie si už neudržia na uzde.

Najodolnejšími ľuďmi sú majitelia krvnej skupiny 0. Budete mať čo robiť, aby ste ich vyviedli z miery, pretože stres dokážu zvládať bez problémov.

спокойствие

  1. Rhesus (Rh) faktor

Krv pozostáva z krviniek, na povrchu ktorých sa vyskytujú molekuly (antigény) – Rhesus. Ak sú tieto molekuly prítomné na červených krvinkách, potom sa označuje ako Rh+, ak nie, Rh-.

Je dôležité poznať svoj Rh faktor, pretože má jednu dôležitú vlastnost: ak je krv transfúzovaná ako Rh+ alebo počas tehotenstva, keď plod má plod Rh-, bunky tela môžu napadnúť cudzorodé molekuly.

резус-фактор

 

foto:takprosto.cc

Chod hore