Dôvody, prečo začať jesť čučoriedky. Toto ovocie môže priniesť zázraky!

Čučoriedky určite vedú toto leto! Nastal čas, aby sme si ich plne užívali!
Tieto plody obsahujú vitamíny A a C, tiež sú bohaté na zdroj fosforu, vápnika, horčíka, sodíka a železa. Plody sú bohaté na antioxidanty, čo znižuje množstvo cukru v krvi. Sú priamo vytvorené pre diabetikov. Nižšie je uvedených 5 liečivých vlastností čučoriedok.

1. Pomoc v boji proti rakovine

Čučoriedky majú svoju krásnu farbu vďaka antokyanínom, ktorý potláča šírenie rakovinových buniek. Okrem toho obsahujú kyselinu galovú, ktorá tiež eliminuje tieto bunky bez poškodenia zdravých.

SOURCE: PIXABAY

2. Pozitívny vplyv na zrak

Výskumníci z celého sveta opakujú, že vysoké množstvo anthokyanínov zlepšuje videnie. Z tohto dôvodu by mali čučoriedky konzumovať hlavne vodiči, piloti alebo ľudia pracujúci na počítači. Napríklad v japonských kanceláriách je šťava z čučoriedok priamo potrebná. Unavené oči poskytujú potrebnú úľavu. Čučoriedkový extrakt sa pridáva aj do kvapiek a tabliet na regeneráciu očnej banky.

SOURCE: PIXABAY

3. Detox a chudnutie

Americké čučoriedky obsahujú triesloviny, ktoré bojujú s batériami a blokujú toxíny. Čučoriedky viažu toxíny a ťažké kovy – detoxikujú telo. Vlákna a pektín naopak podporujú trávenie.

4. Silné srdce

Podľa najnovšieho výskumu spoločnosti Harper, spotreba čučoriedok znižuje riziko srdcových ochorení a problémov s krvným obehom. Má pozitívny účinok na krvné cievy a zlepšuje priepustnosť. Znižuje vysoký krvný tlak, hladinu zlého cholesterolu a zvyšuje hladinu dobra.

SOURCE: PIXABAY

5. Zbraň proti starnutii

Konzumácia veľkéhl množstva čučoriedok tiež regeneruje poškodené nervové bunky a podporuje vznik nových. Podporuje dobrú pamäť, spomaľuje procesy starnutia a tiež zaručuje krásnu pleť – to všetko vďaka vitamínom A a C!

Bonus: Vývar z čučoriedkových listov znova zachytáva a zmierňuje zápal močových ciest.

Už sme vás už presvedčili, že čučoriedka je superovocie? Ak áno, nezabudnite zdieľať tento článok so svojimi priateľmi a rodinou na Facebooku!

Chod hore