GENIÁLNA rada od lekára. Trápi vás bolesť krčnej chrbtice? Urobte tento cvik a bolesť je preč pomohol už tisícom ľuďom

Krčná chrbtica je jednou z najpoužívanejších a nechránených oblastí svalovo-kostrového systému, a s vekom prechádza rôznymi degeneratívnymi zmenami. S tým súvisí pokles mobility a prejavijúci sa syndróm bolesti. Gymnastické krčné cvičenia od Dr. Bubnovského z Ruska sú skutočnou záchranou pre milióny ľudí, pretože nezaberú veľa času a ich účinnosť je preukázaná v praxi.

V tomto článku sa dozviete, ako sa zbaviť bolesti v krku a posilniť svaly jednoduchou technikou Dr. Bubnovského. 7 jednoduchých cvičení zaručí nemožné. Hlavne sa prinúťte a začnite!

Cviky na posilnenie krku

Na tieto jednoduché a účinné cvičenia postačia 1-2 tréningy v každom veku, môžu byť zahrnuté do komplexu pre ranné cvičenia alebo byť vykonávané samostatne. Na začiatok si urobte ľahkú rozcvičku alebo zahrievaciu masáž krku. Pomôže to zrýchliť krvný obeh a odtok lymfy a tiež zabrániť vzniku svalového kŕču.

Ak v stoji pociťujete závrat a malátnosť, potom vykonávajte cvičenia v sede. Ak sa bolesť alebo nekomfortné pocity zvyšujú, nepokračujte a konzultujte tento stav s inštruktorom alebo lekárom. Dôležité je aj dýchanie. Cvičenie sa začína nádychom a návrat do východiskovej polohy je na výdych.

  1. Metronóm

Prvým cvikom je pomalý sklon hlavy smerom k pravému ramenu, potom k ľavému. Vystrite sa, jemne ohnite hlavu k pravému ramenu. Vydržte v tejto polohe 30 sekúnd. Po návrate do východiskovej polohy cvik zopakujte do opačnej strany. Opakujte 5 krát.

  1. Pružina

Predkloňte hlavu čo najviac dopredu a dotknite sa bradou hrude. Potom jemne ťahajte krk dopredu a zakloňte hlavu hore. Opakujte 5 krát.

3.Volavka

Počas tohto jednoduchého cviku sa dobre precvičia svaly krku a hrudnej chrbtice. V sede narovnajte chrbát a položte si ruky na kolená. Pomaly dajte ruky za chrbát a zároveň ťahajte bradu hore. Jemne naťahujte svaly a zostaňte v tejto polohe po dobu 30 sekúnd. Opakujte 5 krát.

  1. Pohľad do neba

Zakloňte hlavu jemne dozadu a otáčajte ju zo strany na stranu. Toto cvičenie pozostáva zo 6 opakovaní.

  1. Fakír

Toto cvičenie čiastočne kopíruje to predošlé. Zodvihnite ruky, ohnite v lakťoch a spojte ich nad hlavou. Jemne točte hlavou doprava a doľava, v každej pozícii podržte 15-30 sekúnd. Vykonajte šesť opakovaní.

  1. Rám

Toto cvičenie je účinné pri osteoporóze krčnej a hrudnej chrbtice. Položte ľavú ruku na pravé rameno a potom pomaly otočte hlavu doľava. Vydržte v tejto polohe 30 sekúnd. Potom vymeňte ruky, pokračujte v opačnom smere. Opakujte 5 krát. Cítite ako sa napínajú svaly?

  1. Hus

Posledné cvičenie na posilnenie svalov krku vykonávame v stoji. Je mimoriadne efektívne uvoľňovať a rozťahovať svaly, čím sa dostaví pocit uvoľnenia a relaxácie. Postavte sa rovno a roztiahnite ruky. Krk by mal byť narovnaný, brada a ramená rovnobežne s podlahou.

Hlavu ťahajte dopredu, otočte do strany a postupne ťahajte bradu k ramenu v snahe dotknúť sa ho. To isté zopakujte v opačnom smere, po 5 krát.

Podľa Dr. Bubnovského sa dá zbaviť bolesti krku pomerne rýchlo, ale iba pri pravidelnom a správnom vykonávaní týchto jednoduchých cvičení. Okrem toho nesmiete zabúdať na správnu výživu. Trochu úsilia a disciplíny a uvidíte ako rýchlo sa zbavíte vyčerpávajúcej bolesti v krku. Držíme palce!

Nezabudnite sa podeliť s priateľmi o tieto užitočné rady a zdieľajte s nimi tento článok.

Zdroj : takprosto.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “GENIÁLNA rada od lekára. Trápi vás bolesť krčnej chrbtice? Urobte tento cvik a bolesť je preč pomohol už tisícom ľuďom”