Včelia materská kašička – vhodná takmer na všetko

V prípade neplodnosti, počas tehotenstva, na posilnenie imunity, pre športovcov, ako aj pre spomalenie starnutia.

Stále viac lekárov, ako aj odborníkov na výživu zastáva názor, že včelia materská kašička je jedna z najsilnejších potravín s liečivým účinkom, akú dnes poznáme. Najdôležitejší zo známych pozitívnych účinkov včelej materskej kašičky je všeobecné zlepšenie zdravotného stavu ľudského organizmu.

Včelou materskou kašičkou môžeme zvýšiť náš výkon v práci, zvyšuje sa koncentračná schopnosť, kladne vplýva na náš spánkový cyklus a posilňuje pamäť. V záujme ochrany nášho zdravia obzvlášť doporučujeme 12-týždňovú kúru 3-4 krát ročne.

Včelia materská kašička má okrem toho pozitívny účinok na organizmus takmer pri všetkých zdravotných problémoch.  Výskumy účinkov včelej materskej kašičky väčšinou súviseli s jej neobyčajnými schopnosťami v boji proti neplodnosti, ako aj s chorobami nervového charakteru, napríklad chorôb, ako Parkinson, Alzheimer, alebo Sklerosis Multiplex. Včelia materská kašička funguje v ľudskom organizme podobne, ako v organizme včiel, napomáha  vývoju, predlžuje životnosť buniek a má veľký vplyv na plodnosť.

vcelia_materska_kasicka_a_plodnost

Včelia materská kašička zvyšuje v krvi hladinu luteinizačného hormónu, ktorý vyvoláva ovuláciu, ktorého primerané množstvo je nevyhnutné na liečenie nepravidelného menštruačného cyklu, ako aj pri nedostatočnom fungovaní vaječníkov. Včelia materská kašička týmto hormónom zväčšuje hrúbku steny maternice, čím sa zvyšuje pravdepodobnosť priľnavosti a zvyšuje sa šanca  na oplodnenie.  Dávkovanie včelej materskej kašičky v prípade ženskej neplodnosti je na základe predchádzajúcich skúseností nasledovné:  90-dňová kúra s dennou dávkou 2 gramy, následne po 28-dňovej prestávke zopakujeme kúru až po dobu, kým nenastane otehotnenie.

V prvých dvoch mesiacoch tehotenstva odporúčame užívať denne nalačno, 30 minút pred jedlom 1 gram včelej materskej kašičky . Po pôrode odporúčame užívať včeliu materskú kašičku pre podporu tvorby mlieka, resp. na posilnenie organizmu. Je veľmi dôležité, aby sme si kúpili a užívali výlučne čistú včeliu materskú kašičku, pretože spracovaná včelia materská kašička už zďaleka neobsahuje najdôležitejšie časti biologických účinkov.

Včeliu materskú kašičku je dôležité skladovať v chladničke na tmavom mieste vo vzduchotesnej fľaši. Včelia materská kašička zachováva svoje vlastnosti 2 dni aj mimo chladničky, takže sa netreba obávať diaľkovej prepravy. V prípade, ak neobľubujeme chuť včelej materskej kašičky, môžeme ju rozmiešať s medom, pričom účinok zostáva rovnaký.

V Európe sa nachádza viacero centier asistovanej reprodukcie, kde predpisujú, prípadne odporúčajú užívanie čistej včelej materskej kašičky. Pri neplodných pároch pre dosiahnutie lepšieho výsledku sa odporúča užívať včeliu materskú kašičku pre oboch partnerov.

vceliamaterskakasicka1

Včelia materská kašička je odporúčaná ženám počas menopauzy, ako aj ženám pred menopauzou. V roku 2004 na Gynekologickej klinike v Sofii, v Bulharsku uskutočnili výskum s 55 ženami počas menopauzy, pričom im podávali 90 dní  0,5-1 gram čistej včelej materskej kašičky. Po troch mesiacoch sa syndrómy, objavujúce sa po menopauze, ako napríklad srdcová arytmia, problémy s krvným obehom, nadmerné ochlpenie, alebo rednutie kostí vo väčšine prípadov úplne vymizli, a aj u ostatných žien bolo pozorované výrazné zlepšenie.

Pre ľudí, žijúcich rýchlym spôsobom života je vhodné užívať včeliu materskú kašičku formou kúr, pričom počas roka by sa mali kúry niekoľkokrát opakovať, pretože čistá včelia materská kašička vo veľkej miere prispieva k zvýšeniu odolnosti  voči  stresu. Včelia materská kašička dodáva silu na prekonanie každodenných ťažkostí, povzbudí a nakopne organizmus. Pomocou účinkov čistej včelej materskej kašičky sa môžeme vyhnúť chrípke v období chrípkovej epidémie.

Viac informácií získate, ak KLIKNETE NA  www.vceliamaterskakasicka.sk!

Chod hore