Neuveríte, aké skvelé využitia poskytuje obyčajný Aspirín. Odteraz ho budete používať každý deň. Posledný bod pomôže každej žene

Premýšľali ste niekedy o tom, že sa dá aspirín použiť aj inak ako na liečbu horúčky a chrípky? Tento neuveriteľne skvelý liek má však naozaj viac použití. Chillin vám ponúka 10 skvelých veci, čo pre vás aspirín môže urobiť.

1.Pomáha eliminovať akné

Aspirín pomáha upokojiť akné vďaka antibakteriálnym vlastnostiam. Rozdrvte 2-3 tablety aspirínu a zmiešajte s  citrónovou šťavou. Zmes aplikujte na vyrážky, nechajte pár minút pôsobiť a následne si opláchnite tvár. Dbajte na to, aby ste túto procedúru nerobili pred pobytom na slnku.

2. Poskytuje úľavu po bodnutí hmyzom

Aspirín redukuje svrbenie a opuch miesta, kde ste boli bodnutí. Podrvený aspirín rozpustite v troche vody. Aplikujte na postihnuté miesto na pár minút.

3. Redukuje škvrny na koži

Aspirín obsahuje látky rozpustné v tukoch, používané pri výrobe krémov na omladenie kože či na jej čistenie. Zmiešajte 7 podrvených tabliet aspirínu s 3 lyžicami jogurtu a 1 lyžicou medu. Aplikujte len na čistú tvár a nechajte masku pôsobiť po dobu 15 minút. Toto ošetrenie tváre zaručuje, že vaša pokožka bude žiarivá a hladká. Zaschnutá maska sa dá jemne odlúpnuť. Redukuje jazvy, škvrny a bráni póry pred upchatím.

4. Redukuje lupiny

Lupiny môžeme nazvať aj nežiadané „snehové vločky“. Ak sa ich chcete zbaviť, zmiešajte 2 podrvené tablety aspirínu a vašim šampónom.

5.  Dá sa použiť ako peeling

Aspirín je vynikajúci na odstránenie odumretých buniek z povrchu kože. Okrem toho, že pomáha zbaviť sa nadmernej olejnatosti, zmenšuje póry. Stačí len rozdrvenú tabletu zmiešať s vodou a nechať pôsobiť niekoľko minút. Ak máte citlivú pokožku, naneste ho opatrne, aby nedošlo k podráždeniu kože.

6. Odstraňuje mozole na chodidlách

Aspirín tiež pomáhajú odstrániť odumretú kožu z chodidiel. Podrvte 7 aspirínov a pridajte pol lyžice citrónovej šťavy. Naneste zmes na chodidlách a zakryte ich handričkou. Nechajte pôsobiť 10 minút a potom si nohy vyšúchajte pemzou.

7. Obnovuje zničené vlasy

Vaše vlasy budú tiež profitovať z použitia aspirínu. Pre zdravé a lesklé vlasy rozpustite 3 tablety aspirínu v šálke teplej vody a použite na čistenie vlasov. Nechajte pôsobiť asi 15 minút a potom ich opláchnite.

8. Odstraňuje škvrny z potu

Aspirín tiež slúži k obnove oblečenia po škvrnách. Použite tabletu rozpustenú v teplej vode na škvrny a nechajte cez noc pôsobiť. Potom bielizeň vyperte ako obvykle a užite si výsledok.

9. Odstraňuje mydlové škvrny

Ak si nechcete mydlom zničiť vaňu, podrvte 5 aspirínov a pridajte ich do prostriedku na čistenie kúpeľne. Vždy ho po nanesení nechajte pôsobiť asi pol hodiny a potom môžete ľahko odstrániť všetky nečistoty handrou.

10. Predlžuje kvetinám dĺžku života

Ak chcete, aby vaše čerstvé rezané kvety vydržali dlhšie, pridajte podrvenú tabletu aspirínu do vody. Tento trik funguje veľmi dobre najmä pre ruže. Vydržia oveľa dlhšie a v lepšom stave.

Odporúčame, pred použitím týchto rád, poradiť sa s lekárom alebo konkrétne s dermatológom.

zdroj: brightside.me

Chod hore