Geniálne triky ako využiť ocot vo Vašej domácnosti netradičnými spôsobom! Vytlačiť, odložiť a nestratiť!

Ľudstvo používa ocot mnoho rokov. Jeden by povedal, že už sa o zázračných účinkoch octu snáď všetko vie. A napriek tomu sa pre neho čas od času nájdu ďalšie a ďalšie využitia. Vychytávky s octom, sa ani zďaleka netýkajú len kuchyne.

Ocot je jedinečný produkt! Jeho univerzálnosť je mimo všetky merítka: čistiaci prostriedok, bielidlo, osviežovač a insekticíd.

Predĺženie životnosti kytice
Dostali ste kyticu k narodeninám? Pridajte do vázy s vodou 2 lyžice octu a podstatne predĺžite jej život.

Pach v skrini
Odstránenie zápachu zo skríň je problematické. Kto tiež čelil tomuto problému, dobre vie, že veľa riešení pach maskuje, ale problém nevyrieši. Budete potrebovať niekoľko malých plastových nádob, ocot a potravinársku fóliu. Naplňte nádoby jednou tretinou octu, vrch zafixujte fóliou a vo fólii vykonajte niekoľko otvorov. Umiestnite nádoby na spodnú časť skrinky, alebo ich umiestnite do zásuviek skrine. Ponechajte cez noc.

ocot v octe
zmiernite bolesť
Rozpustite 2-3 lyžice octu v litri teplej vody. Prikladajte potom ako obklad 20 minút na boľavé svaly.

Snehovo biele oblečenie
Tiež biele oblečenie si s octom príde na svoje. Biele veci na chvíľu namočte do octu s vodou, potom opláchnite a dajte prať.

ocot v octe

Nálepky a etikety
Keď sa chcete zbaviť diaľničných známok na okne, alebo cenovky na nejakom predmete, stačí namočiť penovou špongiu do zohriateho octu a prechádzať cez nálepku. Nezostane ani štítok, ani žiadne zvyšky po ňom.

Nepríjemný zápach v miestnosti
Rozpustite 0,5 šálky octu v 500 ml vody a nalejte do rozprašovača. Rozprašujte do priestoru a tým tak miestnosť zápachu zbavíte. Vyhnite sa však přespřílišnému vlčení nábytku a čalúnenia.

ocot v octe
Chrobáky a mravce
Zmiešajte ocot s vodou v rovnakom pomere. Namočte roztokom špongiu a položte na miesto, kam Vám nepozvaní návštevníci lezú.

Sanitárne a hygienické potreby
Povrch ľahko navlhčite vodou a potom naneste hubkou jedlú sódu na všetky batérie atď. Na sódu nastriekajte čistý ocot. Počkajte, až reakcia skončí, opláchnite vodou a osušte.

Zdieľajte tieto geniálny triky na využitie octu aj s vašimi priateľmi! Určite sa im bude tiež hodiť!

zdroj: sovkusom.ru

Chod hore