Keď sa objaví bolesť chrbta, robím tieto cvičenia. Pomôžu okamžite. Fungujú aj na bolesť hlavy, krku a ramien.

Neznesiteľná, nepríjemná bolesť krku či krížov je mnohým určite dobre známa. Prirodzene, sedavé zamestnanie a strávených 8 hodín denne za počítačom tomu len napomáha. Ešte aj počas chôdze pozeráme do mobilu, a tak po celý deň krk staviame do maximálne neprirodzenej pozície.

Popri otázke „Koho je to vina?“ ju okamžite dopĺňa ďalšia, „čo s tým?“. Joga určená na oblasť krku, hlavy a ramien sa stáva najlepším doplnením tradičnej terapie osteochondrózy. Nie je to nič náročné a hlavne je to účinné!

Chillin.sk s vami dnes zdieľa sériu cvičení, pomocou ktorých sa zbavíte nepríjemnej bolesti. Vyskúšajte ich, a nestrácajte čas už viac na žiadne iné. Uvidíte, úľavu pocítite okamžite!

Joga zameraná na krk a chrbticu

Tento jednoduchý komplex cvičení pomôže odstrániť napätie v oblasti hlavy, krku a ramien. A mimochodom, zaberie vám len 10 minút!

1. V prvom rade sa usaďte do pohodlnej polohy, do lotosového sedu, alebo si sadnite na menšiu stoličku ak pre bolesť nemôžete udržať rovný chrbát. Hlavu ťahajte smerom hore, naťahujúc bočné časti šije.

2. Pomaly zatlačte bradu smerom k hrudi, spojte ruky a položte na zadnú časť hlavy. Jemne otočte krk doprava, potom doľava, akoby ste vyťahovali krčné stavce. Nezabudnite! V žiadnom prípade netlačte príliš rukami na krk. Tento cvik vykonávajte jemne, používajte len váhu vlastných rúk. Cítite, ako sa chrbtica uvoľňuje?

3.Ruky dajte preč zo zátylku, pokračujte v plynulom pohybe krkom, ale len hore a nadol. Počas tohto cvičenia príliš nezakláňajte hlavu. Dôležité je aj dýchanie, nádych pri zakláňaní, výdych pri predklonení smerom k hrudníku.

асаны в йоге для позвоночника4.Dlane dajte strednou časťou medzi obočie. Dlaňou tlačte na hlavu ale zároveň krkom tlaku odolávajte. Počas tohto cvičenia posilňujete svaly krčnej chrbtice. Pri pocite únavy v cvičení nepokračujte.

5.Opakujte to isté s bočnými časťami krku, a to tak, že dlaňou tlačte do oblasti uší.

6.Nasledujúce cvičenie má veľmi priaznivý vplyv na zdravie krčných svalov. Brada sa ťahá k hrudníku a chrbtica robí vlnový pohyb v smere dopredu.

7.Toto cvičenie je vhodné pre všetkých, ktorí trávia väčšinu času pri počítači. S pravou rukou uchopte ľavé rameno a zostaňte v tejto polohe na 10 sekúnd. Opakujte to isté s pravým ramenom. Tento jednoduchý cvik ľahko uvoľní svalové napätie v krku.

8. Zomknite ruky a potiahnite ich nad hlavu. Ramená sa tiahnu k ušiam a brada k hrudníku. Relaxujte, zostaňte v tejto pozícii 1-2 minúty, nezabudnite ťahať ramená hore.

9. Postavte sa, hrudníkom smerujte medzi kolená, položte ruky do zámku za hlavu a uvoľnite čo najviac hlavu a krk. Cítite ako sa uvoľňuje a roztiahne vaša unavená chrbtica?

https://youtu.be/q4hLdsHFUxA

Ako môžete vidieť, svalovú bolesť možno liečiť nielen tradičnými metódami, ale aj takouto vzrušujúcou a relaxačnou jogou. Joga je cvičenie, ktorá dáva telu veľa. Pridajte niekoľko cvikov k tým z rehabilitácií a nebudete veriť vlastným očiam!

S cvičením začnite už dnes a nezabudnite tento článok zdieľať so svojimi priateľmi.

Zdroj, chillin.sk, takprosto.cc

Chod hore