Poloha, v ktorej spíte, o vás mnoho napovie: prečo ženy rady spia s paplónom medzi nohami?

Niektoré ženy obľubujú spánok s paplónom medzi nohami. Znamená to niečo? U mužov takýto zvyk nie je veľmi badateľný. Navyše, tie isté ženy, ktoré nohami obopínajú paplón alebo vankúš keď spia samé, si nemajú problém vyložiť nohy ani na spoluležiaceho človeka. Zvláštne…

Existuje ale psychologické a fyziologické vysvetlenie. Začnime teda s prvým, ktoré hrá rozhodujúcu úlohu.

Žena, ktorá si pri spánku prehodí nohu na iného človeka, sa v podvedomí snaží o kontrolu. Akoby si svojho muža pripútavala k posteli a potom mohla pokojne spať. Hmatové vnemy jej dávajú na vedomie, že je blízko a nikam neodchádza.

Pociťuje jeho blízkosť a tak jej nič nebráni v tom, aby sa bez problémov vyspala. V prípade, že žena spí sama, vedená rovnakým inštinktom, si pomocou nôh ovinie svoju prikrývku. Takáto ilúzia im pomáha relaxovať. Ženy, ktoré paplón alebo akúkoľvek prikrývku nepoužívajú takýmto spôsobom, jednoducho veria, že prítomnosť osoby, na ktorú sa môžu spoľahnúť a kontrolovať ju, nie je práve najdôležitejšou prioritou v ich živote.

Väčšinou spia v polohe embrya, na chrbte, na bruchu a podobne. Týmto prejavom sa odráža ich psychický stav a potreby.

Ženy počas spánku zbožňujú objímať nohami svoje drahé polovičky. Keď pri sebe partnera nemajú, všetka láska sa obráti na paplón alebo vankúš. Zdá sa teda, že existuje niekto, komu môžete podarovať svoje teplo a daný človek to vzájomne opätuje. Koniec koncov, deka či paplón sú vždy mäkké a teplé tak ako aj človek s ktorým spíme.

Čo sa fyziológie týka, niektorí ľudia si dávajú prikrývku medzi svoje nohy, aby bolo ich telo počas spánku v pohodlnej polohe. Napríklad, ak vás pichá neoholená koža na nohách, a nemáte čas ani chuť riešiť to holením, toto je spôsob akým to vyriešite.

Keď sa nohy zohrejú, trú sa jedna o druhú a potia sa, deka je vhodným prostriedkom na termoreguláciu.

Ženy s chudšími nohami pravdepodobne poznajú problém stláčania kolenných kĺbov alebo kostičiek na členkoch. Paplón je na to ako stvorený!

Niektorí ľudia majú problémy s chrbticou, ktorej príčina môže byť aj napolohovaním jednej nohy, ktorá celú noc tlačí svojou váhou na tú druhú a tým vznikajú bolesti v dolnej časti chrbta. Prikrývka tak pôsobí ako mäkká podpera pre vrchnú nohu.

Mýtus o tom, že prikrývka medzi nohami ženy uspokojuje jej potreby je hlúposť. Koniec koncov, počas spánku sa nedotýka jej pohlavných orgánov. V prvom rade jej poskytuje skôr komfort ako pocit sexuálneho uspokojenia.

Nie je to tak dávno, čo sa začali vyrábať špeciálne vankúše pre tehotné ženy. Anatómia ich tela sa líši počas obdobia nosenia dieťatka v brušku, čo si vyžaduje vhodné podmienky aj počas času stráveného spaním.

Ich obľúbenosť prinútila výrobcov vankúšov popremýšľať nad tým, aby si vankúše kupovali aj tí ľudia, ktorým chýba objatie a fyzická intimita. Objímanie vankúša počas spánku tak pomáha vyplniť to chýbajúce miesto.

Ako je to u vás? Spíte v takejto polohe alebo uprednostňujete spánok na chrbte či bruchu?

zdroj:chillin.sk/ofigenno.com

Chod hore