Rodina si kúpila starý autobus. Stačilo im pár mesiacov, a premenili ho na niečo, čo stojí trojnásobok, za čo ho kúpili

V roku 2011 sa párik Tom Grantham a Kylie Barnes rozhodli kúpiť obyčajný autobus a urobiť s ním niečo obdivuhodné. Postupne z neho vytvorili luxusný dom na kolesách, kde je teplo, útulne a všetko je pripravené na cestu okolo sveta!

Spoločne vychovávali 3 deti a museli vynaložiť veľký kus námahy, aby z bežného dopravného prostriedku vytvorili mikrobus schopný postarať sa o 5-člennú rodinu, ďaleko od domova.

Je zrejmé, že na autobuse bolo potrebné prerobiť takmer všetko. Sedadlá nahradili sedacie súpravy, na ktorých sa mohli deti nielen hrať, ale aj vyspať.

Dizajnérom projektu bola manželka Kylie a jej manžel Tom bol zodpovedný za zrealizovanie spoločných nápadov. Muž priznáva, že najzložitejším problémom bola kuchynka, do ktorej nainštaloval vlastnoručne vyrobený nábytok.

Po rekonštrukcii tam majú všetko potrebné, pripravené aj na dlhú rodinnú cestu: sporák, umývadlo, toaletu, rúru a sprchu. Výroba a inštalácia celého projektu ich stála približne 15 000 dolárov.

Interiér autobusu je príjemne osvetlený a dozdobený štýlovými doplnkami. Vďaka tomuto dopravnému prostriedku sa im podarilo vycestovať do Francúzska a Belgicka. Avšak na ceste do Talianska sa im pokazil motor a boli nútení stráviť nejaký čas vo Švajčiarsku, kým im na pomoc neprišiel kamarát.

Nedávno sa obaja manželia rozhodli, že autobus uverejnia na internetovej aukcii s počiatočnou cenou 12 000 $. Táto myšlienka sa však nepáčila ich deťom, ktoré si nový príbytok obľúbili, pretože len s jeho pomocou sa im podarilo dostať sa do Disneylandu. Tom povedal: “Jednoducho sme sa rozhodli vyskúšať niečo nové a nezvyčajné.”

Je úžasné vidieť, že aj napriek pretechnizovanej dobe sú ľudia ešte stále ochotní vyrobiť si niečo pomocou vlastných rúk a fantázie. Vďaka tomu sa z výslednej práce tešia dvojnásobne a zážitky, ktoré majú z ciest, sa v nich uchovajú do konca života. Koniec koncov, cestovaie po svete v dome na kolesách by chcel podniknúť nejeden z nás. Stačí na to kus odvahy a dobrodružstvo sa môže začať!

Čo si o takomto nápade myslíte vy? Vybrali by ste sa na podobný výlet aj vy? Podeľte sa o vaše názory v komentári!

zdroj:chillin.sk

foto: videoboom.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Rodina si kúpila starý autobus. Stačilo im pár mesiacov, a premenili ho na niečo, čo stojí trojnásobok, za čo ho kúpili”