Ktokoľvek sa k nemu nasťahuje, čoskoro umrie. V jeho dome zomrelo už 80 detí… Dôvod vás rozplače

62-ročnný Mohamed Bzeek je v Los Angeles medzi bežnými ľuďmi známa osobnosť. Tento urastený, fúzatý muž sa na prvý pohľad zdá byť strašidelným a neoblomným, no prísny zovňajšok v sebe skrýva neuveriteľne dobré srdce. Už viac ako 20 rokov sa stará o nevyliečiteľne choré deti.

Do jeho rúk sa dostávajú opustené deti, ktoré by inak zomreli na nemocničných lôžkach bez akéhokoľvek ľudského pohladenia a záujmu. Avšak vďaka nemu, možno po prvýkrát pocítili, čo je to láska a starostlivosť.

S chorými deťmi začal pracovať ešte koncom 80. rokov 20. storočia. Vtedy s ním bok po boku pracovala aj jeho žena Done. Pred 15 rokmi však Mohamed ovdovel a v súčasnej dobe pokračuje vo svojej práci sám.

Nestará sa len o adoptované deti. Má vlastného 19-ročného syna Adama, ktorý je taktiež závislí od jeho starostlivosti. Trpí zlou osteogenézou, kvôli ktorej sú jeho kosti veľmi krehké a slabé.

Stará aj o 6-ročné dievčatko, ktoré prišlo na svet ochrnuté, slepé a hluché. Potrebuje neustálu starostlivosť a Mohamed je v Kalifornii jedným z mála ľudí, ktorí majú certifikát pre prácu s deťmi so zdravotným postihnutím.

Keď sa ho ľudia pýtali, prečo to robí, odpovedal, že každé dieťa potrebuje rodinu. Iný dôvod k tomu ani nepotrebuje. Hoci sú hluché, hendikepované či inak postihnuté, vie že každé z nich potrebuje cítiť dotyk milujúceho človeka a mať svoj úkryt, kde sa bude cítiť v bezpečí. Robí to pre ich dobro a každé jedno berie ako svoje vlastné dieťa.

Lekári ho nazvali „muž s veľkým srdcom“. Hovoria, že len on dokáže pomôcť deťom až do ich posledných dní. Takto vyzerá skutočné hrdinstvo!

zdroj:dailymail.com

Chod hore