Telá týchto ľudí z Tanzánie majú cenu zlata. Je na nich spustený lov!

Nasledujúci príbeh je o deťoch-albínoch z Tanzánie, ktoré sa vďaka fotografovi Ericovi Laforgueovi dostali do povedomia svetovej verejnosti. Krajina, v ktorej žijú, funguje podľa svojich vlastných zákonov. Veria čarodejníkom a veria aj na to, že ich telo prináša šťastie.

V Tanzánii sa čoskoro uskutočnia prezidentské voľby. Tento fakt zvyšuje nebezpečenstvo pre všetkých albínov žijúcich na jej území.

Fotograf navštívil charitu s názvom „Pod rovnakým slnkom“, v ktorom žijú deti – albíni. Prečo tam? Pretože sú tam v bezpečí.

Organizácia je schopná poskytnúť týmto ľuďom trvalú ochranu. Dokonca aj počas bežnej prechádzky sú vždy pod dozorom ochrancov.

V Tanzánii má telo albínov cenu zlata. Čarodejníci používajú časti tela – nosy, ruky, pohlavné orgány, jazyk, prsty a uši na prípravu elixírov, ktoré údajne ľuďom prinášajú šťastie,“ vysvetľuje fotograf Eric.

Nejeden z človek si pomyslí, že sa jedná o akúsi šikovne premyslenú legendu, no štatistické údaje potvrdzujú krutú realitu.

V roku 2000 bolo spáchaných 76 vrážd práve na ľudí s albinizmom. To sú však len oficiálne čísla…Hodnota končatín týchto ľudí bez melanínu na koži sa pohybuje od 500 do 75-tisíc dolárov, zatiaľ čo priemerná mzda v Tanzánii je len 40 dolárov.

14-ročnému Emmanuelovi Festovi, s ktorým sa fotograf mohol porozprávať, sa podarilo prežiť jeden z takýchto útokov. Odrezali mu však ruku až po lakeť. V budúcnosti by chcel prevziať funkciu predsedu vlády a vyriešiť situáciu s albínmi na štátnej úrovni.

12- ročnému dievčaťu menom Kabul Ngarang odrezali ruku v čase keď práve spala. Jej snom je stať sa právničkou, ktorá by ochraňovala všetkých albínov žijúcich v tejto oblasti.

6-ročný Barack Kosmas prišiel o ruku vo svojich 3 rokoch. Do prípadu bolo zapletených 17 podozrivých, no nakoniec sa ukázalo, že vinníkom bol jeho vlastný otec, ktorý odrezanú končatinu predal za 5-tisíc dolárov.

Počas toho, ako mi odrezávali ruku, som necítila žiadnu bolesť, tá prišla až po tom. Vrieskala som od bolesti. V jednom z útočníkov som rozpoznala svojho strýka,“ spomína si 17-ročná Kulva Lusana.

Mariam má 32 rokov. Keď na ňu zaútočili, ostala bez rúk a potratila. Po incidente začala žiť v oblasti chránenej charitatívnou organizáciu, kde sa starala o jej mladších obyvateľov.

Takýchto prípadov sú stovky, ak nie tisíce. Obete zločinov mali len tú chybu, že sa narodili ako albíni a žijú v krajine, kde vládne kult čarodejníctva.

Tí obyvatelia Tanzánie, ktorí sa považujú za čarodejníkov sú ochotní časti tiel albínov obrovské množstvo peňazí, pretože sami získajú omnoho viac od svojich zákazníkov, vďaka čomu z tohto obchodu dokážu profitovať.

Pomocou financií západných krajín sa pre albínov budujú špeciálne školy, ktoré by vedeli ochrániť ich životy a izolovať ich tak od nepriateľskej spoločnosti. Bohužiaľ, na problém trpiacich ľudí s poruchami pigmentácie kože to pravdepodobne stačiť nebude. Riešenie tejto hroznej situácie je zatiaľ v nedohľadne, no ostáva veriť, že sa nájde niekto, kto tomu dá rýchly a rázny koniec…

prečítaj si aj: Zdieľal fotografiu svojej plnoštíhlej ženy v plavkách a na internete spôsobil hotový ošiaľ!

zdroj:videoboom.cc

Chod hore