Hľadáte recept na šalát, ktorý ste ešte doposiaľ nemali? Ponúkame vám zaujímavú kombináciu ingrediecii, ktoré dokopy vytvárajú nenahraditeľnú chuť! V prípade, že chcete zmeniť receptúru na prípravu vianočného šalátu, toto je inšpirácia pre vás! Pre tých, ktorí si držia štíhlu líniu, majonézu môžu nahradiť bielym jogurtom alebo smotanou. Prajeme vám dobrú chuť!
Ingrediencie
- 250 g údených kuracích pŕs
- 200 g čerstvej uhorky
- 250 g osmažených húb
- 6 vajec
- 180-200 g majonézy
- Soľ, korenie
- Odnímateľnú formu na pečenie s priemerom 21 cm
Postup
- Prsia a uhorky si nakrájajte na menšie kúsky.
- Uvarené vajíčka natvrdo si nastrúhajte na strúhadle, zmiešajte ju s majonézou a premiešajte.
- Vezmite si formu a začnite s vrstvením – prvá vrstva sa bude skladať z kuracieho mäsa, na ktorú dáte tretinu vaječno-majonézovej zmesi a nakoniec pridáte uhorky. Vrstvu uhoriek môžete posypať nasekaným kôprom (voliteľné). Štvrtú vrstvu predstavuje ďalšia tretina vaječnej zmesi, na ktorú poukladáte osmažené huby a poslednú časť vajíčok s majonézou.
- Povrch koláča potrite 1 PL majonézy. Prikryte ho fóliou a vložte do chladničky na 2 hodiny.
- Po 2 hodinách formu odstráňte alebo si pripravený šalát preklopíte vrchnou stranou na servírovací tanier.
- Šalát môžete dozdobiť kúskami uhorky a vajec.
Ak si šalát pripravujete na špeciálnu udalosť, môžete ho originálne dozdobiť – telo vytvoríte pomocou uvarených vaječných bielkov a mrkvy, krídla s ananásom, hrebienok a zobák z paradajok, chvost z byliniek a s použitím olív a majonézy si vytvoríte oči a kontúry peria.
zdroj:takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?