Ak patríte medzi fanúšikov ľahkej stravy, iste máte veľa obľúbených dezertov, ktoré sa pripravujú z kyslej smotany, alebo tvarohu. Práve kyslá smotana je jednou z hlavných prísad tohto receptu.
Keďže jeme tiež očami a v rôznych kulinárskych show sa dbá na prezentáciu podávaného pokrmu, iste chcete hosťom ponúknuť dobre vyzerajúci dezert. Tento zákusok je však krásny na pohľad i sám o sebe.
zloženie
250 gramov pšeničnej múky
3 vajcia
200 g kyslej smotany
100 gramov masla
200 gramov cukru
4 lyžice kakaa
1 čajová lyžička sódy
vanilín
soľ
Príprava
Zmiešajte vajcia s cukrom. Pridajte kyslú smotanu a roztavené maslo. Všetko dobre premiešajte.
Pridajte preosiatu múku, vanilín a sódu. Opäť dobre premiešajte.
Cesto rozdeľte na dve časti a do jednej z nich pridajte kakao. Dôkladne premiešajte.
Pripravte si formu na pečenie vyloženú papierom na pečenie. Vlejte dve lyžice svetlého cesta do stredu formy, okolo nich dve lyžice kakaového cesta a pokračujte až ku kraju formy. Potom pomocou špachtle vytvorte pruhy od okraja do stredu.
Predhrejte rúru na 170 stupňov a pečte zákusok 45 minút. Pripravený koláč ponechajte vo forme až do úplného vychladnutia, potom ho vyberte a môžete podávať.