Chcete prekvapiť návštevu chutným dezertom, no neradi trávite v kuchyni dlhé hodiny? Ponúkame vám recept na nepečený koláč, ktorého ingrediencie si môžete pravidelne obmieňať. Namiesto bobuľovitého ovocia použijete banán alebo ananás a verte, že chuť uspokojí aj toho najväčšieho kritika!
Potrebujete
- 500 g smotany
- 300 g bobuľovitého ovocia (voliteľné)
- 200 g sušienok alebo piškótové cesto
- 200 g cukru
- 30 g želatíny
Postup
- Vezmite si menšiu misku, zalejte želatínu 125 ml studenej vody a nechajte nabobtnať približne 30 minút.
- Keď želatína napučala, vložte ju do vodného kúpeľa a pomaly ju premiešavajte, kým sa hrudky úplne nerozpustia.
- V hlbokej miske si vyšľahajte smotanu s cukrom až kým sa úplne nerozpustí. Počas neustáleho šľahania pridávajte do zmesi aj rozpustenú želatínu.
- Dno hlbokej misy vysteľte potravinovou fóliou. Ovocie si očistite a nakrájajte na malé kúsky. Piškótové cesto si taktiež nakrájajte na kúsky (ak použijete sušienky, polámte ich na menšie časti).
- V miske si teraz zmiešajte ovocie spolu s piškótovým cestom a následne na to k ním pridajte smotanovú zmes. Misu zakryte fóliou a vložte do chladničky na 2-3 hodiny. Nič sa nestane ani v prípade, ak ju tam necháte celú noc.
- Po uplynutí času si nepečený koláčik vyberte z chladničky, premiestnite ho na servírovací tanier. (Nezabudnite z neho odstrániť potravinovú fóliu).
Ak aj vy máte radi dezerty bez pečenia, nezabudnite sa o tento recept podeliť s vašimi priateľmi a známymi. Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj:takprosto
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?