Nechajte rúru odpočinúť! Tento nepečený ovocný koláč si okamžite získa vaše chuťové bunky

Chcete prekvapiť návštevu chutným dezertom, no neradi trávite v kuchyni dlhé hodiny? Ponúkame vám recept na nepečený koláč, ktorého ingrediencie si môžete pravidelne obmieňať. Namiesto bobuľovitého ovocia použijete banán alebo ananás a verte, že chuť uspokojí aj toho najväčšieho kritika!

торт без выпечки с фруктами и желе

Potrebujete

  • 500 g smotany
  • 300 g bobuľovitého ovocia (voliteľné)
  • 200 g sušienok alebo piškótové cesto
  • 200 g cukru
  • 30 g želatíny

Postup

  1. Vezmite si menšiu misku, zalejte želatínu 125 ml studenej vody a nechajte nabobtnať približne 30 minút.торт без выпечки с фруктами и желе
  2. Keď želatína napučala, vložte ju do vodného kúpeľa a pomaly ju premiešavajte, kým sa hrudky úplne nerozpustia.торт без выпечки с фруктами и желе
  3. V hlbokej miske si vyšľahajte smotanu s cukrom až kým sa úplne nerozpustí. Počas neustáleho šľahania pridávajte do zmesi aj rozpustenú želatínu.торт без выпечки с фруктами и желе
  4. Dno hlbokej misy vysteľte potravinovou fóliou. Ovocie si očistite a nakrájajte na malé kúsky. Piškótové cesto si taktiež nakrájajte na kúsky (ak použijete sušienky, polámte ich na menšie časti).торт без выпечки с фруктами и желе
  5. V miske si teraz zmiešajte ovocie spolu s piškótovým cestom a následne na to k ním pridajte smotanovú zmes. Misu zakryte fóliou a vložte do chladničky na 2-3 hodiny. Nič sa nestane ani v prípade, ak ju tam necháte celú noc.торт без выпечки с фруктами и желе
  6. Po uplynutí času si nepečený koláčik vyberte z chladničky, premiestnite ho na servírovací tanier. (Nezabudnite z neho odstrániť potravinovú fóliu).торт без выпечки с фруктами и желе

Ak aj vy máte radi dezerty bez pečenia, nezabudnite sa o tento recept podeliť s vašimi priateľmi a známymi. Prajeme vám dobrú chuť!

 

zdroj:takprosto

Chod hore