Všetky taniere sú špinavé, zabudli ste kúpiť chlieb a hostia sú už na ceste k vám? Večera je uvarená, no nemáte ju do čoho servírovať? Nasledujúci recept urobí z obyčajnej večere prekvapujúci zážitok, ktorým ohromíte nielen seba ale aj vašich hostí!
Ingrediencie
- 550 g hladkej pšeničnej múky
- 20 g krupice
- 15 g čerstvého droždia
- 10 g soli
- 320 ml teplej vody
- 50 g olivového oleja
Postup
- Zmiešajte si múku s krupicou, droždie si roztlačte medzi prstami a rovnomerne ním posypte povrch múky. Pridajte soľ, vodu a olivový olej.
- Vymieste cesto – malo by byť pružné a konzistencia podobná ušnému laloku.
- Teraz si musíte vziať misky alebo taniere, ktoré budú rozmerovo vhodné. Cesto si rozdeľte na 8 častí, môže to byť viac alebo menej – závisí to od veľkosti, akú chcete, aby mal váš tanier z chleba. Napríklad, na polievku si môžete pripraviť menej a na šalát viac.
- Kúsky cesta si rozvaľkajte na placky. Aby sa vám cesto nelepilo, na spodok misiek/tanierov si položte papier na pečenie. Teraz si na prevrátený tanier s papierom na pečenie môžete položiť vyvaľkané cesto.
- Doprajte mu ešte 10 minút odpočinku a potom ho vložte do rúry.
- Bude vám stačiť približne 20-30 minút pri teplote 200 stupňov.
- Cesto opatrne odstráňte a ak je to potrebné, použite na to špičku noža, ktorá ho oddelí od nádoby na ktorej sa pieklo.
Jedlé taniere oceňujú aj profesionálni šéfkuchári, ktorí ich považujú za jeden z najdokonalejších spôsobov servírovania pokrmu. Hoci budete na prípravu chlebových tanierov potrebovať o niečo viac času, garantujeme vám, že výsledok bude stáť za to!
zdroj:takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?