Investigatívneho novinára Jána Kuciaka spolu s jeho priateľkou brutálne zavraždili.

Vo Veľkej Mači, okres Galanta, sa stala obrovská tragédia – zastrelili tam reportéra Aktuality.sk Jána Kuciaka. Muž sa spolu s priateľkou už dlhšiu dobu neozývali svojej rodine, ktorá následne zalarmovala políciu. Tá po príchode k ich rodinnému domu zavolala na miesto hasičov a za ich asistencie sa dostali do vnútra. Tam sa im naskytol hrôzostrašný pohľad – v dome ležali dve zakrvavené telá, ktoré už nejavili známky života.

Pripomenieme, že Ján Kuciak sa venoval najmä podozreniam z daňových podvodov u ľudí, ktorí boli v blízkom kontakte s politickou stranou Smer-SD.

9.februára Kuciak na svojom blogu uverejnil článok o finančných prevodoch v komplexe Five Star Residence. Jedná sa o bytovku, ktorá sa stala miestom policajného aj mediálneho vyšetrovania, po uverejnení kazy Bašternák. Išlo o budovu možných daňových podvodov.

Po tom, čo začal zverejňovať informácie o Marianovi Kočnerovi, podnikateľ sa mu začal vyhrážať. Kuciak na oplátku na neho podal trestné oznámenie. Jeho prípad však ostal len v stave podania, pretože k jeho vyriešeniu pravdepodobne ani nikdy nedôjde.

Vrátili sa k nám naspäť časy mečiarizmu? Sú na muške aj ďalší investigatívni novinári?

zdroj:etrend.sk  https://dennikn.sk

 

Chod hore