Kefírové pirohy plnené cibuľou a vajciami – pripravené v zapekacej mise! Také jemné, že sa rozpadajú na jazyku!

Pirohy sú veľmi obľúbeným druhom pečiva. Je tomu tak predovšetkým vďaka vláčnému nadýchanému cestu a množstvom lahodnej náplne, ktorú nájdeme vo vnútri, keď sa zahryzneme.

Ak máte tento typ pečiva radi, skúste si ho pripraviť aj doma podľa tohto receptu. Príprava je veľmi jednoduchá a so základným postupom môžete experimentovať a použiť zakaždým inú náplň.

zloženie

9 vajec
10 lyžíc múky
1 lyžička sódy
230 ml kefíru
1 zväzok jarnej cibule
1 zväzok kôpru
soľ
korenie
1 lyžica oleja
Príprava

Uvarte 6 vajec a nakrájajte ich na kocky. Nakrájajte tiež cibuľu a koprový zmiešajte s nakrájanými vajcami. Dochuťte soľou a korením.

Zvyšné vajcia ušľahajte so štipkou soli a vmiešajte kefír, sódu a múku, kým nezískate hladkú zmes. Nechajte stáť 10-15 minút.

Pripravte si zapekaciu misku, vymažte ju olejom. Nalejte polovicu cesta, potom pridajte náplň a nalejte zvyšné cesto. Pečte 50 minút v rúre, 10 minút pred koncom piroh vyberte, otočte ho a nechajte dopiecť zostávajúci čas. Podávajte teplé.

Chod hore