Kuracie mäso je veľmi obľúbenou surovinou. Je ľahké na prípravu a môžete ho upraviť na mnoho rôznych spôsobov. Kuracie mäso je rýchlo hotové, a preto sa hodí na prípravu napríklad večere, kedy sa chcete rýchlo najesť.
Vyskúšajte tento recept, ktorý používa kuracie stehienka a mäso dochucuje pridaním slaniny a korenia. Získate tak rýchle ale výborné jedlo, ktoré Vás očarí svojou netradičnou chuťou. Pripravte si ho ešte dnes!
prísady
6 kuracích stehien
16 plátkov slaniny
4 strúčiky cesnaku
2 bobkové listy
50 ml piva
olivový olej
1 lyžica balzamikového octu
čerstvý rozmarín
Zeler – listy
Soľ a korenie
Príprava
Mäso dochuťte zmesou korenia a potom každé stehienko obaľte slaninou, spotrebujte všetky plátky. Položte stehienka do pekáča, alebo plechu s trochou oleja. Pridajte k mäsu bobkový list, cesnak, rozmarín a zeler. Pridajte 3 lyžice olivového oleja a balzamikový ocot do piva. Túto zmes nalejte na mäso. Pečte 40-50 minút v rúre o 180 stupňoch. Občas otočte mäso tak, aby bolo dobre prepečené z všetkých strán.