Mleté mäso je v obchodoch ľahko dostupné za nižšiu cenu, ako keď napríklad kupujeme u obslužného pultu mäso na steaky. Ak teda hľadáte vhodnú surovinu pre bežné denné varenie, je mleté mäso správna voľba.
O tom svedčí aj jeho ľahšia príprava a široká možnosť využitia v najrôznejších pokrmoch. Ak teda hľadáte inšpiráciu, vyskúšajte tento recept na chutné mäsové guľky zapečené s omáčkou.
zloženie
700 g mletého mäsa,
½ šálky ryže,
2 vajcia,
1 veľká cibuľa,
2/3 lyžičky soli,
Čerstvo pomleté korenie podľa chuti
3 polievkové lyžice paradajkovej omáčky,
3 polievkové lyžice kyslej smotany,
1 polievková lyžica múky,
½ litra vody (2 šálky)
soľ, korenie podľa chuti
Príprava
Uvarte ryžu a ochlaďte ju. Zmiešajte mleté mäso s ryžou, nakrájanou cibuľou a vajciami. Dochuťte soľou a korením a zo vzniknutej zmesi vytvarujte jednotlivé guličky. Vyskladajte ich do plechu, alebo zapekacej misky vymazanej olejom. Zmiešajte paradajkovú omáčku, kyslú smotanu a múku a vodu. Výslednú omáčkou zalejte guličky a pečte v rúre po dobu 45 minút. Podávajte teplé.