pestovateľka Orchideí nám povedala o prvej pomoci pre orchideu! Po mesiaci začne púšťať nové púčiky

Výhody cesnaku pre ľudský organizmus sú známe nejednému z nás. Nie každý ale vie, že táto cibuľovitá rastlina dokáže mať veľmi pozitívny vplyv aj na rast našich izbových spoločníkov. Je to najmä cesnak, ktorý pomáha stimulovať rasť toľko ospevovaných orchideí.

Na dosiahnutie tohto efektu vám ponúkame recept na špeciálnu zmes cesnaku, vody a kyseliny jantárovej.

салат из куриных сердец рецепт

Kyselina jantárová dokáže pomôcť stimulovať proces zakoreňovania rastlín, zvýšiť ich odolnosť proti škodcom a iným nepriaznivým faktorom. Ak je to všetko vykonané správne, do 14 dní by ste mali na rastlinke zaznamenať nové púčiky.

салат из куриных сердец рецепт

Dávame vám do pozornosti jeden dôležitý fakt – kyselina jantárová sa riedi s horúcou vodou a až po úplnom vychladení sa môže pridať do cesnakovej zmesi. Taktiež vás upozorňujeme na to, že obyčajnú vodu s cesnakom na polievanie orchidei je možné dlhodobo uchovávať na jednom miesto, avšak pridaním kyseliny jantárovej je potrebné infúziu zúžitkovať najneskôr do 3 dní.

AKO SA POSTARAŤ O ORCHIDEU V KVETINÁČI

Potrebujete

  • 1 liter vody
  • 3 strúčiky cesnaku
  • sklenenú nádobu
  • 1 tabletku kyseliny jantárovej

Postup

  1. Tabletku kyseliny jantárovej si rozpustite v horúcej vode.салат из куриных сердец рецепт
  2. Cesnak si nakrájajte a popučte s nožom alebo pomocou lisu na cesnak. Keď sa voda s kyselinou vychladí, pridajte do nej cesnak.салат из куриных сердец рецепт
  3. Následne si všetko prelejte do sklenenej nádoby s uzáverom a nechajte 24 hodín lúhovať.салат из куриных сердец рецепт

Ešte skôr, ako začnete orchideu polievať, cesnakovú vodu je potrebné precediť cez sitko. Následne si plastový kvetináč s orchideou vložte do misky s touto vodou a polievajte ju metódou čiastočného ponárania. Tento spôsob by ste mali striedať s bežným polievaním, no nie viac ako 1-krát za mesiac.

салат из куриных сердец рецепт

A takto si môžete pripraviť cesnakovú vodu…

ako sa o svoje orchidey staráte vy? Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti vo komentároch na Facebooku!

zdroj:takprosto.cc

Chod hore