Keď mala 16, vydala sa, aby sa nedostala do sirotinca. Uhádnete, kto je na tejto fotografii?

Mnoho ľudí vie, kto je Marilyn Monroe. Na očiach verejnosti sa objavila až v roku 1946, no dvadsať rokov predtým žila Norma Jeane Mortensová ako obyčajný smrteľník.

Dnes vám prezradíme niečo o živote krásnej herečky ešte predtým, ako sa naštartovala jej slávna kariéra.

Norma sa narodila 1. júna 1926, bola treťou dcérou režisérky Gladys Bakerovej. Dostala priezvisko po Martinovi Mortensenovi, Gladysinmu manželovi, s ktorým sa rozviedla ešte predtým, ako otehotnela. Je teda ťažko povedať, kto bol skutočným otcom dievčaťa.

Krátko po narodení bola Norma umiestnená do dočasnej opatrovateľskej rodiny. Kvôli práci ju matka navštevovala len keď mala čas. Väčšinou to bolo počas víkendov, kedy sa vybrali do kina alebo niekam na exkurziu.

Neskôr si ju matka vzala natrvalo, no o niečo neskôr jej diagnostikovali paranoidnú schizofréniu. Až do konca svojho života trávila Gladys čas na klinike a na Normu čakalo nezávideniahodné obdobie života. Premiestňovala sa z jednej pestúnskej rodiny do druhej.

Jeden z jej oficiálnych poručníkov, Erwin Goddard, ju sexuálne obťažoval. Potom sa presťahovala k tete Olivii, no ani tam to nefungovalo, pretože jeden z jej synov ju taktiež začal obťažovať.

Neskôr sa presunula do rodiny Anny Atkinson Lowerovej, kde ju zapísali do školy. Toto obdobie života nazvala jedným z mála pokojných v tej dobe.

Počas štúdia sa stretla s chlapcom menom James Dougherty, ktorý bol od nej starší o 5 rokov. Do jej života prišiel moment, kedy sa opäť zvažovalo, že bude presunutá do detského domova. 16-ročná Norma sa tak radšej rozhodla zosobášiť s 21-ročným Jamesom.

Monroe neskôr prezradila, že ich manželstvo bolo jednotvárne a nemali sa spolu ani o čom rozprávať. Douggerty však tvrdil, že Normu Jeane vždy miloval, no nevedel, kto je Marilyn Monroe.

Norma začala pracovať v leteckej továrni, kde ju fotografoval vojenský fotograf David Konover, ktorý sa venoval fotografovaniu propagandistických snímkov žien vo vojenských závodoch.

 

Po niekoľkých foteniach jej ponúkol 5 dolárov na hodinu za pózovanie – súhlasila.

Mužovi sa jej nová práca nepáčila a aj to bol jeden z dôvodov, prečo sa v roku 1946 rozviedli.

Práve v tom období sa objavila tá Marilyn Monroe, o ktorej sa neskôr dozvedel celý svet…

Ak sa vám tento článok páčil, zdieľajte ho aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

zdroj: videoboom.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Keď mala 16, vydala sa, aby sa nedostala do sirotinca. Uhádnete, kto je na tejto fotografii?”