Konfuciov bod – miesto špeciálnej sily na ľudskom tele. Ak budete tento bod stimulovať po dobu 5 minút, potom…

Naše telo má obrovský potenciál a jeho schopnosti nás vedia neraz prekvapiť. Východná kultúra sa už po dlhé stáročia zaoberá štúdiom ľudského tela. V priebehu rokov čínska tradičná medicína ponúkla množstvo vedomostí, ktoré nám pomáhajú pochopiť naše telo, jeho fungovanie a zaobchádzanie s ním.

Číňania veria, že ľudský život je riadený troma bodmi, ktoré majú špeciálnu moc: majster trávenia – bod Čingischán, majster času – bod Zu San Li a majster kontrolovania mysle – bod Konfucius.

точки на теле

Biologicky aktívne body

Číňania sú presvedčení, že každý orgán je spojený s určitým bodom na tele. Preto je vplyv na jeden z týchto bodov schopný vyriešiť rôzne zdravotné problémy. To isté platí pri bode Konfucius, ktorý pomáha zbaviť človeka chronického stresu a všetkých jeho následkov. Pýtate sa, prečo je to také dôležité?

 

Chronický stres je pohromou moderného sveta. Žijeme v šialenom rytme a neustále sa dostávame do situácii, ktoré nám spôsobujú stres. Pomaly sa v nás hromadí a začne nám kaziť život. Okrem zhoršenej nálady, emocionálnych výkyvov a neurózy, dokáže chronický stres spôsobiť tráviace ťažkosti, poškodenie zraku ale aj omnoho viac.

точки на теле человека

Neustály škodlivý stres vplýva na činnosť žlčníka. Dokáže spôsobiť cholecystitídu, zápal žlčových ciest či kolitídu. Pri najviac zanedbaných prípadoch dochádza k narušeniu motorického napuchnutia žlče, ktorá sa postupne mení na kryštalický piesok a ten sa následne pretransformuje do kameňov.

Ak chcete zabrániť týmto ochoreniam, stačí si otvoriť Konfuciov bod na vašom tele. Mimochodom, bod dostal pomenovanie po tomto čínskom mysliteľovi a filozofovi na základe jeho schopnosti „regulovať jasnosť mysle, sprístupniť srdce a rozjasniť oči.“

точка конфуция

Kde sa tento bod vlastne nachádza? Aby ste ho našli, položte si ruku na zátylok a nájdite na ňom malú priehlbinku približne 2,5 cm nad líniou rastu vlasov. Práve tu sa nachádza bod Konfucius. Stimulujte ho prstom alebo napríklad obyčajnou ceruzkou (ak sa práve nachádzate v kancelárii). Bod masírujte krúživými pohybmi po dobu 5 minút. Je veľmi dôležité, aby ste to robili s vašou vedúcou rukou.

точки на теле для успокоения нервной системы

Po takejto masáži sa budete cítiť uvoľnene a pokojne. Stimulácia Konfuciovho bodu pomáha pri bolestiach hlavy, problémoch s očami, závratoch alebo poruchách sluchu. Okrem toho, pravidelnou masážou môžete zlepšiť funkciu žlčníka – bod sa nachádza na jeho energetickom kanáli. Taktiež sa jedná o skvelý spôsob, ako bojovať proti vysokému krvnému tlaku.

Čínski lekári už dávno odhalili pravdu o stimulácii biologicky aktívnych bodoch, ktoré sú schopné robiť s ľudským telom zázraky. Nielen že ho liečia, no dokážu vyriešiť problémy, na ktoré ostatné druhy liečby nezaberajú. Bod Konfucius je jedným z najsilnejších bodov ľudského tela.

Stimulujte ho vždy, keď sa cítite zle a uvidíte, že váš stav a postoj k stresovým situáciám sa zmení k lepšiemu. Jeden obyčajný zvyk dokáže zmeniť celý váš život!

Veríte v takúto liečbu? Podeľte sa s nami o vaše názory aj v komentároch!

zdroj:takprosto.cc

Chod hore