Nevädnúca Ruža: 94-ročná gynekologička pomáha prinášať deti na svet už 72 rokov…

Byť lekárom nie je len povolanie ale aj obrovský test. Niečo by o tom vedela hovoriť aj najskúsenejšia gynekologička z ruského mesta Perm, ktorá sa svojej profesii venuje už neuveriteľných 72 rokov.

Rozhodli sme sa vám ukázať príbeh 94-ročnej Rózy Gavrilovnovej, ktorá do svojej práce chodí každý deň pešo. „Snažila som sa nosiť iné topánky, no cítila som sa nepohodlne a nohy ma začali bolieť.“ Nikdy nepoužíva výťah a vždy sa zaradí do radu za ľudí, ktorí čakajú na recepcii v nemocnici.

работа гинеколога

Najkomplikovanejšie a najzradnejšie prípady sa jej držali ako kliešť, to aj vtedy, keď bola operujúcou lekárkou. Zostalo jej to až dodnes, kedy sa venuje práci gynekologičky na gynekologickom oddelení v jednej z nemocníc v Perme. Róza Gavrilovnova vyštudovala lekársky inštitút ešte v roku 1945, no jej medicínska intuícia a neoceniteľné skúsenosti sú žiadané aj v súčastnosti.

Žena priznáva, že tajomstvo jej dlhovekosti spočíva v neustálom pohybe. „Pohyb je život. Len on mi pomáha udržiavať moju myseľ jasnú a telo v tonuse,“ hovorí Róza.

работа акушер-гинеколога в россии

Skúsená gynekologička priznáva, že nevyužíva výťahy a prechladnutia rieši veľmi jednoduchým spôsobom – vodkou! Mimochodom, za celú svoju prax maródovala len dvakrát.

Dnes sa k nej chodia od najstarších pacientiek až po mladé dievčatá – vnučky jej prvých pacientiek. „Len si predstavte, v mladosti som bola pri pôrode jednej dobrej ženy a jej chlapček už má 60 rokov!,“ smeje sa Róza.

в чем заключается работа гинеколога

V súčastnosti už existuje skvelá medicínska vybavenosť! A čo sme mali my? Meter, ihelec a pôrodnícky stetoskop. Bola to náročná práca!,“ spomína si.

Spokojné pacientky jej nikdy nezabudnú poďakovať. Tie sofistikovanejšie jej raz dokonca vymysleli básničku!

роза скачедуб пермь

A čo ten vzhľad skúsenej gynekologičky! Róza vyzerá na svoj vek ohromujúco a neprestáva uchvacovať ani svoje okolie: „Každé ráno vidím, ako letí do práce. Vždy som prekvapená jej úžasným vzhľadom. Oblečená v pekných šatách, lodičkách a klobúku, hneď je vidieť, že sa jedná o zamestnankyňu v zdravotníctve…“

работа в гинекологическом отделении

Ani po 72 rokoch života v práci neprestala chváliť medicínu: „ Viete koľko rozdielov býva pri indikácii rôznych ochorení? A aké ťažké je niekedy určiť ich hlavnú príčinu…A akú radosť zažijete, keď takáto choroba začne ustupovať! Celý môj život bol postavený okolo mojej obľúbenej profesii. Nikdy by som nemohla a nevedela žiť inak!“

роза скачедуб

Nádhera, čo poviete? V súčasnosti je už málo pravdepodobné, že aj mladí lekári sa budú mocť pochváliť takou výdržou a schopnosťami vyhnúť sa tým najkomplikovanejším prípadom.

Možno aj vo vašej rodine sa nachádza niekto podobný a vy o tom ani neviete! Zdieľajte tento pozitívny článok aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

zdroj:takprosto.cc

Chod hore