Všetci členovia našej rodiny majú radi kapustu. Jeme ju často a v akejkoľvek forme – dusenú, pečenú, varenú či kyslú. Ak chcete schudnúť, nemusíte sa obmedzovať len na čerstvé šaláty. Predstavujeme vám recept na pokrm, ktorý si môžete dopriať kedykoľvek a pritom sa zbavíte prebytočných kilogramov!
Naučila som sa ho od svojej mami, ktorá je zástankyňou zdravej stravy. Tajomstvo prípravy je, že nič nemusíte vysmážať a všetko si upečiete v rúre pomocou košíčkov na muffíny. Kapusta môže byť ľubovoľná, ja uprednostňujem čínsku alebo mäkké odrody bielej.
Ingrediencie
- 400 g kapusty
- 100 ml mlieka alebo kefíru
- 3 PL ovsených vločiek
- 3 vajíčka
- 2 PL rastlinného oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Kapustu si nakrájajte na menšie prúžky a potom ju rozmixujte v mixéri.
- Panvicu si polejte olejom, vložte do nej kapustu, 2-3 PL vody a nechajte podusiť 10 minút. Ak použijete čínsku kapustu, stačí, ak ju zalejete vriacou vodou a počkajte 15 minút.
- Teraz si ku kapuste pridajte ovsené vločky a soľ. Pridajte mlieko a nechajte podusiť ďalších 5 minút.
- Kým zmes vychladne, pridajte do nej vajíčka a dôkladne premiešajte.
- Na pečenie môžete použiť formu na muffíny alebo obyčajný papier na pečenie, na ktorý si tieto slané koláčiky vyformujete do tvaru fašírok. V prípade, že nemáte rúru, jednoducho si ich len osmažte na panvici s olejom.
- Pečte po dobu 30 minút pri teplote 200 stupňov.
- Po vybratí nechajte muffíny vychladnúť a podávajte s smotanou. Prajeme vám dobrú chuť!
Recept je možné prispôsobiť podľa vašich želaní. Ku kapuste pridáte napríklad paradajky, tvrdý syr, varené mäso, rybu, špargľu či akúkoľvek inú zeleninu. Ak chcete pripraviť ešte diétnejší variant, vajcia môžete nahradiť s nízkotučnou smotanou alebo pridať varený rozpučený zemiak.
Ak vás tento recept zaujal, podeľte sa o neho aj s vašimi priateľmi na Facebooku!
zdroj:takprosto.cc