Špeciálne pre rok 2018 prišli kaderníci s novou technikou farbenia vlasov, ktorú chce vyskúšať každý!

Presne od 1. januára 2018 sa v mojom živote začali uskutočňovať radikálne zmeny. Za prvé, rozišla som sa s priateľom, za druhé, zmenila som prácu a dokonca sa mi podarilo dostať bronchitídu, v dôsledku čoho som prehodnotila svoje životné priority.

Hovorí sa, že všetko zlé je na niečo dobré. Preto, aby som túto sériu transformácií dokončila, rozhodla som sa radikálne zmeniť svoj zovňajšok. Začalo som zmenou farby vlasov. S novým rokom prišiel nový trend, ktorý zmenil moje vnímanie o farbení vlasov.

Technika balayage

Celý minulý rok bol nesporným vodcom medzi technikami farbenia vlasov balayage. Jedná sa o techniku, ktorá vytvára efekt presvetlených prameňov. Od podobných techník sa líši hlavne tým, že odtieň vlasov sa mení horizontálne, s prechodom od tmavej k svetlejšej farbe. Medzi fanúšikmi tejto techniky patria Jessica Alba, Alexa Chang, Rihanna a ďalšie popové hviezdy.

Hoci sa zdá, že vo farbení nie je možné už v nič nové vymyslieť, stylisti z celého sveta naďalej ohromujú svojich zákazníkov.

Pre túto sezónu sa balayage obracia hore nohami v doslovnom a figurálnom zmysle. Odborníci na farbenie vlasov prišli s novou technikou nazývanou reverse balayage. To znamená, že je to presne naopak ako pri balayage – teraz sa svetlý odtieň vlasov mení na tmavú. A vyzerá to veľmi pôsobivo!

Pripravili sme si pre vás niekoľko tipov a inšpirácií ktoré nás zaujali.

1. Ako môžete vidieť, tmavé a svetlé odtiene sa striedajú. Teraz si nemusíte pre korienky vlasov vyberať tmavšie odtiene s jemným prechodom do svetlejších odtieňov, ale môžete to urobiť všetko naopak. Vyzerá to veľmi štýlovo, nie?

2. Stylista Deryn Daniels z Koloráda zafarbil vlasy klientky od korienkov v svetlom odtieni a potom použil niekoľko odtieňov gaštanovej farby na hladký prechod do čokoládovej na končekoch vlasov.

Na svojom Instagrame dobre známy majster napísal, že „reverzné balayage“ je nové slovo vo farbení, pretože s touto technikou môžete vytvoriť skutočne nádherné a jedinečné podoby!

3.  Na nové módne nafarbené vlasy sa dá pozerať večnosť. Existuje toľko rôznych a zároveň podobných odtieňov, že zdá sa, dosiahnuť takýto výsledok je jednoducho nemožné.

4. Dosiahnuť takýto výsledok farbenia bude ťažšie ako klasické balayage, pretože základná farba je blond.

A ak máte prirodzene tmavé vlasy, bude to na viac ako jednu návštevu u kaderníka, aby ste dosiahli dokonalý svetlý odtieň bez žltého nádychu farby. Potom si stačí zvoliť tmavšiu farbu pre končeky, či už v teplých alebo studených odtieňoch. Tieto dve farby sa stanú základom vášho nového sfarbenia.

A pre tmavovlasé je v tejto podobe farbenia jedna malá nevýhoda – opačný balayage budete musieť dofarbovať častejšie kvôli rastúcim korienkom, ale výsledný efekt vykompenzuje energiu vynaloženú na farbenie.

5.  Ako môžete vidieť, tento nový módny trend vyzerá veľmi pôsobivo a elegantne!

Hovorí sa, že na vlasoch ženy je niečo čmagické. Nielen zdobia ženu, ale vraj ovplyvňujú aj osud. Preto odporúčame riadiť sa lunárnym kalendárom pri akýchkoľvek zásahov do vlasov a volili si na to tie najpriaznivejšie dni. Sme si istí že aj ostatní si váš nový účes zamilujú!

Nepochybnou výhodou tejto techniky je, že žiaden „ balayage naopak“ nie je rovnaký, čo znamená, že si vždy môžete nechať vytvoriť svoju vlastnú jedinečnú kombináciu farieb.

Ak sa vám tento nový trend páči – vyskúšajte to a zdieľajte to s nami Som si istá, že budete potešené.

Zdieľajte nový trend farbenia vlasov s priateľkami na sociálnych sieťach!

Zdroj : takprosto.cc

Chod hore