8 situácii, ktorým rozumejú len ľudia s vnútornou bolesťou. Posledný bod je najdôležitejší

Mať chorobu, ktorá sa navonok neprejavuje je niekedy ešte horšie ako choroba samá.

Počas toho, čo vy trpíte, nikto nevidí prečo a na základe toho sa vás vôbec neberú vážne. Niekedy vám dokonca ani len vôbec neveria že ste chorý.

Tu vám prezentujeme 8 veci ktorým pochopia len ľudia, ktorý sú chorí, no nie je to na nich vidieť.

  1. Ľudia vám neveria

Len preto, že nevidia zdroj vašej bolesti jednoducho vám ani len neveria, že vás naozaj niečo boli. Stáva sa, že je potrebný reálne fyzický symptóm na to, aby vám ľudia uverili, niekedy dokonca aj lekári – Oh, ok niečo tam naozaj je….

  1. Nemôžete použiť toaletu pre telesne postihnutých bez toho aby ste sa necítili previnilo

Aj napriek tomu, že mate dôvod použiť toaletu pre telesne postihnutých, preto, že na vás nie je vidieť chorobu, čelíte komentárom a niekedy aj konfrontácii v takýchto situáciách.

  1. Cítite, že potrebujete ospravedlnenie, aby ste niečo nemuseli niečo robiť.

Ak potrebujete zrušiť plány, pretože sa cítite slabo v ten deň, často musíte hľadať výhovorku k tomu, aby ste sa mohli z tej ktorej situácie vyhovoriť a aby vám uverili, že naozaj mate dôvod neprísť.

  1. Často počujete komentáre o tom, že na svete sú ľudia horšie na tom ako vy.

Veď samozrejme to čo je viditeľné voľným okom je bolestivejšie ako to čo nevidíme nie?

  1. Cítite, ako keby ste stále museli niekomu niečo vysvetľovať.

Keďže aj vaše najbližšie okolie vás spochybňovalo ohľadom vášho zdravotného stavu, teraz máte potrebu vysvetliť svoj situáciu pri náznaku spochybnenia kýmkoľvek.

  1. Často sa cítite izolovane a osamotené.

Ak keď z vonku vyzeráte dobre, z vnútra trpíte a preto mate pocit izolovania alebo osamotenia. Cítite sa, ako keby ste nemali nikoho, kto by vám porozumel, a reálne chápal váš stav.

pexels-photo

  1. Za svoje symptómy pociťujete vinu

Sú chvíle, kedy sa cítite tak zle, že sa nemôžete ani len pohnúť. Váš telo je boľavé a myseľ zahmlená, no viete, že niekto to môže nazývať lenivosť, kvôli tomu často sa cítite vinní za svoj stav aj napriek tomu, že za to nemôžete.

  1. Môžete skončiť tak, že svoj stav si ešte viac zhoršíte.

Práve kvôli pocitu viny na seba tlačíte a vyvíjate nároky ktoré by ste nemali a vďaka tomu sa váš stav môže reálne ešte zhoršiť, pretože sa tlačíte do situácii, do ktorých by ste nemali a to iba preto, aby si o vás ľudia nič zle nemysleli.

To, že niektoré choroby nie je vidieť, neznamená to, že tu nie sú alebo že je s nimi ľahšie bojovať. Všetko čo pre ľudí v takom stave stačí urobiť je to, že na nich nebudeme tlačiť a budeme mať pre nich viac pochopenia, už aj tak samí na seba vyvíjajú tlak, ktorý by nemali a to len preto, aby sa nimi nepohŕdalo. Preto ak niekedy budete mať potrebu niekomu niečo povedať alebo osočovať ho z niečoho, prv sa zamyslite či by ste sa práve naopak nemali opýtať, či nepotrebuje pomoc namiesto toho, aby ste danú osobu rovno súdili.

Tiež by sme sa mali zamyslieť nad tým, ako takéto choroby môžu ovplyvniť aj náš život, predovšetkým ak ide o našich blízkych.

Buďte, milí, láskaví a ohľaduplní.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt women pain

zdroj:metro.co.uk photo Pexels

Chod hore