Upriamte vašu pozornosť na tento originálny a jednoduchý recept, ktorý je vhodný na akúkoľvek príležitosť. Hlavný chod s kuracím mäsom, zemiakmi a voňavými bylinkami môžete podávať ako vo večerných hodinách, tak aj na slávnostný obed v nedeľu.
V príprave porciovaného pokrmu v alobale môžete nájsť niekoľko plusov. Najdôležitejšia vec je, že všetka šťava z mäsa a zeleniny zostáva vo vnútri. Vďaka tomu si jedlo uchováva skvelú chuť a maximum vitamínov. Ingrediencie môžete prispôsobiť vašim vlastným chutiam: kuracie nahradíte napríklad domácou klobáskou, pridáte karfiol, kúsky papriky, zelený hrášok a cibuľové krúžky.
Potrebujete
- 1 kg kuracieho mäsa
- 2 ks mrkvy
- 1 kg zemiakov
- 2 PL paradajkovej pasty
- 100 ml slnečnicového oleja
- 5 strúčikov cesnaku
- soľ
- korenie na kurča
- petržlen
- kôpor
Postup
- Kuracie mäso zbavte kostí, nakrájajte na menšie kúsky strednej veľkosti a preložte ich do hlbokej misy. Pridajte k nim zemiaky a mrkvu nakrájané na väčšie kusy. Polejte slnečnicovým olejom. Pridajte prelisovaný cesnak, najemno nasekané bylinky, soľ, korenie a paradajkovú pastu. Všetko poriadne premiešajte.
- Z fólie si odstrihnite štvorce podľa počtu porcií. V prípade, že je alobalová fólia príliš tenká, odstrihnite si viac, aby sa mohla preložiť na dvakrát.
- Na každý štvorec alobalu poukladajte pár lyžíc prichystanej zmesi. Veľkosť závisí od vášho uváženia. Následne si spojte okraje štvorcov tak, aby vám vznikli taštičky. Takto pripravené porcie si preložte na plech, ktorý vložíte do rúry vyhriatej na 180 stupňov po dobu 45 minút.
Fóliu zabaľte maximálne opatrne, v opačnom prípade totiž môže dôjsť k jej pretrhnutiu a následnému vytečeniu šťavy. Rýchle, jednoduché a najmä chutné!
Podeľte sa o tento skvelý recept aj s vašimi priateľmi!