Apríl je povestným svojim aprílovým počasím, kedy sa zo dňa na deň počasie strieda ako bláznivé a teploty skáču aj o desiatky stupňov. To je pre ľudský organizmus oslabujúce, a preto nám hrozí rôzne choroby.
Tým sa dá účinne brániť pomocou prevencie a dostatočného príjmu vitamínov. Skvelým prírodným zdrojom je napríklad cibule. Skúste si doma pripraviť vynikajúce cibuľový šalát a určite si ho veľmi obľúbite.
zloženie
3 lyžice oleja,
1 lyžička citrónovej šťavy (alebo 1 lyžičku octu),
1 lyžička cukru,
mletá soľ,
mletá sladká paprika,
1 čajová lyžička horčice,
350 g sladké, mäkké, najlepšiej ružovej / fialovej (nie modrej) cibule alebo rovnaký počet mladých cibuliek.
Príprava
Cibuľu ošúpeme a umyte. Nakrájajte na tenké prúžky, osoľte a varte.
Zmiešajte olej, citrónovú šťavu, horčicu a korenie, nalejte na varenú cibuľu a dobre premiešajte. Pri použití octu zrieďte zálievku 2 lyžicami vody. Podávajte studené.