Zvestovanie Panny Márie v roku 2018 – špeciálny deň, kedy musíte urobiť toto!

„Na Zvestovanie dievča nepletie vrkoče a vtáky si nerobia hniezda…“. Od detstva si pamätám, ako mi babička pripomínala, že počas tohto dňa sa nesmie strihať nožnicami ani šiť. Koniec koncov, ak budete pracovať, upratovať alebo sa trápiť v taký veľký sviatok, do vašej rodine príde nešťastie. Aspoň tak to tvrdia ľudia.

Prežite tieto sviatky v pokoji, kľudne a úplne bezstarostne. Ale čo my, pracujúci ľudia, ak tento sviatok pripadá na pracovné dni? Prečo je tak dôležité, aby žena dodržiavala všetky pravidlá sviatku Zvestovania?

7 апреля благовещение

7. apríl sa v gréckokatolíckej a pravoslávnej cirkvi označuje za deň Zvestovania. Ide o veľký náboženský sviatok, kedy presne o 9 mesiacov budú vianoce a zároveň je to prvý jarný deň slávnosti. Archanjel Gabriel zostúpil z nebies a oznámil Panne Márii, že porodí Božieho syna.

Obyčajná žena by sa určite zľakla, ale Bohorodička plne dôverovala Pánovi a jeho vôli. Podarilo sa jej to vďaka silnej a neochvejnej viere.

праздник благовещения пресвятой богородицы

Každá ženy ba mala byť počas celého tohto dňa pokojná. Nemala by tvrdo pracovať a dokonca ani vykonávať najzákladnejšie potreby akou je napríklad varenie. V žiadnom prípade nemôže šiť, upratovať, opravovať, prať či žehliť. Všetky tieto záležitosti by sa mali odložiť na ďalší deň s cieľom zlepšenia svojho duchovného sveta.

приметы на благовещение

Ak chcete niekoho požiadať o odpustenie, urobte to v tento deň. Môžete sa taktiež pomodliť za ľudí, ktorí vám ublížili, alebo s ktorými nemáte dobré vzťahy. Harmónia je pre ženy veľmi dôležitá, jej nedostatok vedie k neustálej úzkosti a problémom v živote.

праздник благовещения

Počas tohto dňa by mala odpočívať celá planéta, dokonca aj zvieratá. Ľudia by nemali začínať s podnikaním či uzatvárať dôležité dohody, pretože všetky tieto veci môžu počkať. V žiadnom prípade sa nedostaňte do žiadnych sporov, neprávd a konfliktov. Sviatok Zvestovania Panny Márie dáva nádej všetkým, čo uveria v Pána, ako to urobila aj Panna Mária.

приметы на благовещения

Či už ste gréckokatolík alebo kresťan, obdobie Veľkej noci by malo byť sprevádzane pokojom a uctenia si vlastných tradícií.

 

zdroj:takprosto.cc

Chod hore