12 kľúčových okamihov svadby princa Harryho a Meghan Markle, ktorým ste nevenovali pozornosť

Svadba princa Harryho a Meghan Markle bola pomenovaná ako jedna z hlavných udalostí roku 2018. Rozprávkový obrad, elegantné šaty a atmosféra plná lásky – nádej, že manželstvo môže byť skutočne krásne.

Ľudia po celom svete mali jedinečnú príležitosť ponoriť sa do kráľovskej rozprávky a naživo sledovať minútu po minúte celý svadobný obrad. Rozhodli sme sa preto prezradiť vám niečo o najkrajších a najzábavnejších momentoch kráľovskej svadby. Neobišla sa ani bez situácii plných rozpakov!

Tiara

Kensingtonský palác až do poslednej chvíle tajil, aká tiara bude zdobiť hlavu budúcej vojvodkyne zo Sussexu. Predpokladalo sa, že si zvolí tiaru princeznej Diany, v ktorej sa vydávala za princa Charlesa.

Meghan si zvolila tiaru od kráľovnej Alžbety druhej, ktorá ju zdedila po kráľovnej Marii I. Stred tiary v minulosti zdobil zafír, ktorý bol pred svadbou nahradený briliantom.

Závoj

Všetci sa pýtali, ako bude vyzerať závoj: krátky alebo veľmi dlhý? Meghan si vybrala „zlatú strednú cestu“ – 5-metrový závoj s kvetinovými vzormi. Mimochodom, nachádzalo sa na ňom 53 kvetov, ktoré symbolizujú každý štát Commonwealthu.

Zmena v programe svadobného ceremoniálu

Každá nevesta si vopred premyslí, ako bude vyzerať celý svadobný program, aby išlo všetko ako po masle. Podľa programu, ktorý bol pripravený v Kensingtonskom paláci, mal Megan k oltáru priviesť jej otec, ale na poslednú chvíľu sa všetko zmenilo a tejto úlohy sa zhostil princ Charles.

K oltáru začala kráčať osamote, chcela tak preukázať akési feministické gesto, následne po tom ju k oltáru priviedol Charles, čo symbolizovalo prijatie do kráľovskej rodiny.

Cirkev už nie je taká, ako kedysi

Svadobný obrad viedol arcibiskup z Canterbury Justin Wellby, no svoje slovo mala aj hlava americkej anglikánskej cirkvi Michael Curry. Američan prebral všetkých, ktorí počas svadobného obradu začali driemať. Ovplýval výraznou gestikuláciou, hovoril o sile lásky a svoju reč si z času na čas kontroloval na iPad-e.

Nie“ Rasizmu

Mnoho konzervatívnych Britov bolo pobúrených, keď sa dozvedeli, že princ sa bude ženiť so ženou s afroamerickými koreňmi. Kráľovská rodina sa rozhodla veľmi múdro a na svadbu pozvala množstvo Afroameričanov, čím ukázala svoju otvorenosť.

Matka nevesty

Doria Radlan bola na svadbe jedinou príbuznou nevesty. Takmer počas celého obradu sedela sama so slzami v očiach. Neskôr jej spoločnosť robil princ Charles, ako v kaplnke, tak aj po odchode z nej. Chvályhodné!

Bývalé priateľky princa Harryho

Harry si pozval na svadbu aj svoje bývalé priateľky: Cressidu Bonas, s ktorou sa stretával asi 2 roky a Chelsy Davy, ktorá princovi venovala 7 rokov života. Fotografie druhej menovanej sa už stali zdrojom vtipu na internete: žena mala taký výraz, ako keby ľutovala, že nie je na Meghaninom mieste.

Bozky

Pri východe z kaplnky sv. Juraja sa Harry a Meghan prvýkrát pobozkali ako manžel a manželka. Holubičky nedokázali odolať a divákov potešili ďalším bozkom už po nástupe do kočiara.

Vrúcne stretnutie Eltona Johna s manželmi Beckhamovcami

Pred začatím obradu sa všetci hostia veselo rozprávali a vymieňali si vzájomné dojmy. Pozornosť sa však obrátila na Beckhamovcov a Eltona Johna. Victoria sa s ním objala a pobozkala, za ňou nasledoval jej manžel David. Pozorní diváci si mohli všimnúť, ako si Elton po druhom bozku oblízal pery. Nuž, nie každý deň máte príležitosť pobozkať Davida Beckhama.

Roztomilá princezná Charlotte

Keď sa pozriete na malého princa Georgea, zdá sa, ako by sa už stal kráľom a poznal všetky ťažkosti panovníkovho života – vyzerá tak vážne, alebo je len plachý a hanblivý? Jeho mladšia sestra je pravým opakom – vždy usmievavá a známa ako milovníčka všetkých Britov.

Po odchode z kaplnky v sebe ukázala hravé dieťa a zvedaví paparazzi ju odfotili s vyplazeným jazykom. Táto fotografia bola prirovnaná k fotografii mladého princa Harryho, ktorý kedysi urobil to isté.

Symbolizmus sa nachádza nie len v oblečení nevesty a ženícha, ale aj u detí! Charlotta, rovnako ako aj na ďalšie družičky, mali na nohách obuté kožené sandále s iniciálmi novomanželov a dátumom ich svadby. Princ George a ostatní chlapci mali oblečené miniatúrne kópie uniforiem princa Harryho a princ Williama.

Keď hviezdou kráľovskej svadby nie je nevesta

Na začiatku uličky k oltáru stáli za nevestou malé družičky a pážatá. Najstarší chlapček sa stal úlovkom pre fotografov, ktorí mu urobili fotku počas toho, ako zíval. Okamih bol zachytený a po pár hodinách aj uverejnený na internete.

Tajné slová?

Keď sa Meghan dostala k oltáru a postavila sa vedľa princa Harryho, otočil sa k nej a prehodili s ňou pár slov. Na internete sa objavilo niekoľko možných verzií. S najväčšou pravdepodobnosťou sa jej Harry opýtal, či je všetko v poriadku a povedal, že vyzerá úžasne.

Druhý prípad nastal, keď počas cesty v kočiari bola veľmi prekvapená a mnohí si mysleli, že v tom momente povedala slovo „do riti“ (angl. fuck). Iní tvrdia, že išlo len o obyčajné „wow“. Niektoré zdroje tvrdia, že v dave videla jej učiteľa herectva.

Kráľovská svadba bola sledovaná takmer vo všetkých kútoch sveta. Dokázala totiž aspoň na chvíľu odvrátiť pozornosť od bežných problémov a vidieť skutočnú oslavu lásky.

Želáme im, aby boli všetky ich spoločné dni tak žiarivé a radostné!

zdroj:ofigenno.com

 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “12 kľúčových okamihov svadby princa Harryho a Meghan Markle, ktorým ste nevenovali pozornosť”