V škole ju kvôli elfským ušiam brali ako čudáčku. Chirurgovia všetko napravili a takto to dopadlo!

V pracovnom kolektíve len málo ľudí upriamuje svoju pozornosť na uši kolegov. Dospelí sa zriedka zaujímajú o takéto detaily, veď každý má svoje problémy. Školáci však berú takéto veci celkom inak a považujú to za dôležitú vec.

Tí, ktorí počas svojho detstva prežili výsmechy od rovesníkov dobre vedia, aké môžu byť deti kruté. Bella Harrington, hlavná hrdinka nášho dnešného článku, bola dlhodobo šikanovaná kvôli svojim príliš veľkým ušiam.

Malá Bella už od ranného detstva zbožňovala plávanie. O niečo neskôr sa jej koníček stal nočnou morou. Dievča sa dokonca bálo dať si vlasy do copu, pretože tak by sa jej uši stali ešte viac viditeľnejšie.

Sabrina, matka dievčaťa, bola zúfala a nevedela, čo má robiť, aby mohla ukončiť dcérine trápenie. Rozhovory s učiteľmi boli úplne zbytočné. Ak si myslíte, že spolužiaci malej Belly matku vypočuli, ste na veľkom omyle.

Po zvážení celej situácie ostalo už len jediné riešenie ako sa dostať z tohto nekonečného kruhu von. Obrátili sa na doktora Joea Niamatu, kvalifikovaného plastického chirurga, ktorý sa špecializuje na pediatrickú otoplastiku.

Keď si Bella sadla k doktorovi na stoličku, nevedela sa ubrániť slzám. Hovorila aj o tom, ako ju jej rovesníci šikanovali. „Elfské uši“ boli pre ňu skutočným prekliatím.

Podľa lekára asi 5% svetovej populácie trpí problémami s nadmerne odstávajúcimi ušami. Otoplastika patrila k jeho najobľúbenejším operačným výkonom, zvyčajne sa vykonáva u detí v predškolskom veku. Rodičia sa tým snažia ochrániť svoje deti pred možnou šikanou.

Na odstávajúcich ušiach nie je nič strašné,“ vysvetľuje doktor Niamatu. „Avšak výsmech spolužiakov a rovesníkov môže natrvalo ochromiť psychiku dieťaťa a spôsobiť mu v budúcnosti vážne problémy.“ Bella bola staršia ako mnohí jeho bežní pacienti, no chirurg bol presvedčený, že vie dievčaťu pomôcť.

11-ročná školáčka sa po operácii rýchlo zotavila. Čoskoro nastal čas zbaviť sa obväzov a skontrolovať výsledok práce Joea Niamatu. Po zhliadnutí, čo sa chirurgovi podarilo urobiť s jej ušami, sa Bella opäť rozplakala – tentokrát však od šťastia!

Rodiča dievčaťa nevedeli vynachváliť šikovnosť a zručnosť chirurga. Mladá školáčka žiarila ako zbrusu nová minca. Roky šikanovania odišli spolu s jej odstávajúcimi ušami!

Existujú ľudia, ktorí neschvaľujú otoplastiku. Veria, že táto operácia sa uskutočňuje výlučne len z márnosti, pretože s ňou nie je spojená žiadna medicínska diagnóza. Ako však môžete vidieť, niekedy je pre deti zmena tvaru alebo veľkosti ich uší záležitosťou života a smrti!

 

zdroj:videoboom.cc

Chod hore