16 dôvodov, prečo je Kanada vytúženým miestom na život. Tieto veci sú u nich úplne normálne

Určite ste sa už stretli s názormi o tom, že obyvatelia Kanady disponujú mnohými pozitívami, ktoré sú známe po celom svete. Mnohí vedia, že Kanada je krajina, v ktorej sa sústreďujú najpopulárnejšie zimné športy – najmä hokej.

Kanaďania milujú vtipy a nemajú problém urobiť si zo seba srandu

Simon Lapris z Montrealu sa rozhodol vystreliť si z miestnych policajtov. Zo snehu sa mu podarilo vytvoriť detailnú kópiu automobilu, ku ktorému následne pripevnil stierače. Vyzeralo to skutočne reálne, okrem toho, „zaparkované“ auto stálo na nesprávnom mieste. Muž mal šťastie, že policajti jeho žart prijali s humorom…

Kanadský dolár

Miestna mena je vyrobená z polyméru. Dokonca aj po vypratí vo vreckách nohavíc alebo náhlej záplave sa s peniazmi nestane vôbec nič. Vo vnútri javorového listu je hologram, tak ako na fotografii…

ŠPZ automobilov

V jednej zo severných provincií sa až do roku 1999 štátne poznávacie značky vyrábali vo forme chodiaceho medveďa. Potom boli nahradené bežnými obdĺžnikovými a staré sa dostali do zbierok rôznych zberateľov.

Dobročinnosť

V Kanade existujú organizácie, ktoré pomáhajú udržiavať poriadok v domoch ľudí trpiacich na rakovinu alebo iné vážne ochorenie.

Výroba ropy

Kanada sa nachádza na treťom mieste na svete čo sa zásob ropy týka. Viac je už len v Saudskej Arábii a Venezuele.

Miestna polícia

Strážcovia poriadku si robia nielen svoju prácu, ale aj podporujú malé dievčatko, od ktorého si počas horúcich dní kúpia vlastnoručne pripravovanú limonádu.

Miesto pre mimozemšťanov

Žijú tu milí ľudia, ktorí ako jediní na tomto svete majú v meste St. Paul miesto určené pre pristátie mimozemšťanov.

Prívetivosť

Väčšina Kanaďanov sa radšej ospravedlní, než aby vyvolala konflikt, hoci vina nie je na ich strane. Keby v komixovom svete existoval Kapitán Kanada, vyzeral by asi takto!

Justin Trudeau

Kanadský predseda vlády je milovaný nielen vo svojej krajine, ale aj mimo jej hraníc. Nosí vtipné ponožky k serióznym oblekom, cvičí jogu a objíma sa s pandami. Okrem toho je miláčikom mnohých žien…

Spása “Veľkého medveďa”

Toto je názov lesa, ktorý začal miznúť v dôsledku výrubu. Orgány rozhodli, že len 15 tohto územia môže byť použitých na priemyselné účely, zvyšok bude spadať do chránenej oblasti. Takto majú ľudia pod kontrolou aj ekonomiku, aj ochranu prírody.

Jazerá

Fínsko sa nazýva „krajinou tisícich jazier.“ V Kanade je týchto jazier viac ako vo všetkých ostatných krajinách. Len samotná provincia Ontário má približne 250-tisíc jazier.

Čestnosť miestneho obyvateľstva

Táto fotografia bola vytvorená na jednej zo staníc metra, keď sa tam pokazil turniket. Zatiaľ čo ho opravovali, ľudia, ktorí sa ponáhľali do práce, tam jednoducho nechali peniaze a nepoužité lístky. Nikomu by ani len nenapadlo ísť metrom zadarmo!

Vzájomná pomoc

V novembri 2015 sa v uliciach Halifaxu objavilo množstvo oblečenia. Takýmto spôsobom miestni študenti riešili pomoc ľuďom v núdzi.

Umenie

Sneh – vynikajúci materiál na prezentáciu svojho umeleckého talentu. V Kanade je predsa kopu snehu, prečo ho teda nevyužiť?

Príroda

Existuje tu toľko prírodných rezervácií, že ktokoľvek sa môže stať fotografom. Dokonca aj obyčajné cestné kamery vedia zachytiť čarovné okamihy!

Celebrity

Keanu Reeves, Avril Lavigne, Celine Dion, Jim Carrey, Leonard Cohen či Justin Bieber. A to nie je ani zďaleka celý zoznam známych ľudí narodených v Kanade.

Kanada je čarovná krajina. Niet divu, že každý rok sa tam presťahuje viac ako 100-tisíc ľudí, aby tam ostali žiť. Vláda sa o svojich občanov stará a nemyslí len na seba. Pravdepodobne v tomto spočíva recept na kanadské šťastie.

zdroj:videoboom.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “16 dôvodov, prečo je Kanada vytúženým miestom na život. Tieto veci sú u nich úplne normálne”