Zlepší náladu a zahreje vás počas chladnejšieho letného večera. Sladký, rubínovo-červený višňový likér! Prečo si kupovať drahý a nekvalitný likér z obchodu, keď si ho môžete vyrobiť v pohodlí domova? Sme si istí, že osloví aj tých, ktorí nemajú radi alkohol…
Vo vychladenej forme osvieži horúce dni a ak je pripravený s láskou, verte, že si takýto večer v príjemnej zostave zopakujete omnoho častejšie. Ste pripravená na zapísanie receptu? Poďme na to!
Ingrediencie
- 1 l vody
- 0,5 l vodky
- 30 zrelých višní
- 30 višňových listov
- 0,5 kg cukru
- 0,5 čl kyseliny citrónovej
- čerstvú vanilku zo špičky noža
Odporúčame vám likér pripravovať z čerstvých višní s kôstkami, potom bude mať jemnú trpkú vôňu s nádychom mandlí. Mimochodom, nápoj si môžete urobiť aj mimo sezónu s použitím mrazených bobúľ zozbieraných z leta.
Postup
- Vložte si do hrnca čerešne spolu s listami, prilejte vodu a nechajte variť na malom ohni.
- Do zmesi následne pridajte cukor, priveďte ju k varu a miešajte.
- Keď sa cukor rozpustí, pridajte kyselinu citrónovú a vanilku. Dôkladne premiešajte a pokračujte varením ešte ďalších 10 minút. Hrniec odstráňte z ohňa, zmes prelejte cez sitko a nechajte vychladnúť.
- Keď je tekutina úplne vychladená, nalejte do nej vodku a opäť poriadne premiešajte.
- Hotový likér rozlejte do fliaš s uzatvárateľným uzáverom. Z 30 višní získate približne 1,5 litra voňavého domáceho likéru.
Pri podávaní môžete pár kúskov višní hodiť aj do samotného pohára. Je čas zavolať si k sebe spoločnosť priateliek a užívať si tóny osviežujúceho sladkého nápoja. Nenechajte sa ale uniesť, pretože sme presvedčení, že ho budete piť ako vodu!
Zdieľajte tento recept aj s vašimi priateľmi na Facebooku, aby ste počas návštevy u nich mohli pochutnať na ich variante višňového likéru. Na zdravie!
zdroj:takprosto.cc