Za jeden deň získate jeden z najužitočnejších produktov na svete! Pripravte si poháre

 

 

V priebehu času sa čoraz menej výrobkov dostáva do pôvodnej podoby a jedným z nich je aj kyslé mlieko. Ako pripraviť kyslé mlieko bolo známe v dávnych dobách, pretože to bol jeden zo spôsobov, ako zachovať cenné mlieko. Teraz kúpiť jeden z jeho odrôd je jednoduchý, ale nie je ľahšie, ako urobiť si ho sami.

Redakčná rada „chillin.sk“ opíše proces varenia – sibírska verzia kyslého mlieka. Nebudete potrebovať kvas, len mlieko a kyslú smotanu.

Použitie kyslého mlieka je obrovské! Vynikajúci ruský biológ Ilja Mečnikov ju nazval elixírom zdravia. To bolo po jeho vedeckom výskume, že to bolo jasné pre celý svet. Takýto diétny produkt je obzvlášť užitočný pre tých, ktorí trpia gastrointestinálnymi ochoreniami, diétou a hypertenziou. Obnova črevnej mikroflóry bude tiež príjemným bonusom.

Ingrediencie

800 ml mlieka

2 pol. lyžice kyslej smotany

Príprava

  1. Nalejte mlieko do hlbokého hrnca a priveďte ho do varu. Potom nechajte vychladnúť na teplotu trochu vyššiu ako je izbová teplota (asi 30 stupňov).
  2. Do mlieka pridajte kyslú smotanu a dobre premiešajte. Zakryte hrniec handričkou a vložte na teplé miesto na jeden deň.

Varenie možno použiť na rôzne účely a najjednoduchším spôsobom je jednoducho jesť s čiernym chlebom. Tiež sa pridáva do pečenia. Ak sa vám nepáči jeho konzistencia, použite mixér. Taký užitočný produkt môže byť zaujímavý pre vašich priateľov – zdieľajte náš článok s nimi!

zdroj:sovkusom.ro

Chod hore