Fanúšik chcel kvôli tragédii vrátiť lístky na MS vo futbale. Jeho príbeh sa však dostal aj medzi hráčov, ktorí našli spôsob, ako ho presvedčiť

Vero, Diego, Mia navždy so mnou“. Tričká s týmto nápisom na chrbte nosia mexickí fanúšikovia Gilberto Martines a jeho dvaja priatelia. Gilberto mal pôvodne v pláne ísť na Svetový pohár vo futbale v spoločnosti svojej manželky a ich dvoch detí – syna a dcérky. Život to však zariadil inak…Jeho rodina mu zomrela pri autonehode len niekoľko mesiacov pred mastrovstvami. Keď sa o tom dozvedel brankár národného futbalového tímu, presvedčil Gilberta, aby prišiel a splnil tak sen svojej rodine.

Mexičan Gilberto a argentínčanka Veronica sa v roku 2000 stretli na Floride a o 4 roky neskôr uzatvorili svoj vzťah sobášom. Medové týždne trávili v horúcom Karibiku a na horách v argentínskom meste San Carlos de Bariloche. V roku 2010 sa im narodil prvorodený syn Diego a o dva roky neskôr dievčatko menom Mia.

Celá rodina bola obrovským fanúšikom futbalu: Veronica fandila Argentíne, Gilberto Mexiku a mladší Diego bol fanúšikom brazílskeho tímu na čele s Neymarom. Keď sa dozvedeli, že všetky tieto tri krajiny sa zúčastnia svetového šampionátu v Moskve, okamžite kúpili lístky na lietadlo a zápasy ich obľúbených tímov. Malá Mia zbožňovala tanec a snívala o tom, že raz uvidí Boľšoj teatr (veľké divadlo) a ruský balet. Rodina tak bola v očakávaní na ich spoločnú a vzrušujúcu cestu.

28.apríla 2018 boli Veronica, Mia a Diego účastníkmi strašnej autonehody. Na semaforoch do ich auta narazilo menšie nákladné vozidlo až v neuveriteľnej 150-km rýchlosti. Za volantom vozidla sedel 21-ročný muž, ktorý na základe predbežnej verzie nezvládol riadenie.

Tento tragický príbeh sa objavil v mnohých miestnych médiách. Gilberto sa od žiaľu rozhodol, že nepôjde na futbalové majstrovstvá. Začal navštevovať psychológa, ktorý ho uisťoval, že musí absolvovať spomínaný výlet aspoň kvôli tomu, aby splnil vytúžený sen celej svojej rodiny. Avšak ani sedenia so špecialistom ho nepresvedčili o tom, že by to mal urobiť. Rozhodol sa predať svoje lístky, no nečakaný telefonát od mexického brankára Guillerma Ochoa všetko zmenil. Futbalový brankár dokázal nájsť tie správne slová, aby Gilberta presvedčil vydať sa na výlet do Moskvy. Povedal: „Váš Diego je anjelom, ktorý mi dá krídla.“

Gilberto o tom povedal aj svojim dvom priateľom, ktorí ho podporili a dokonca sa rozhodli ísť spolu s ním. Išli na 5 zápasov a na každom z nich mali na sebe všetci traja oblečené tričko s nápisom „Vero, Diego, Mia navždy so mnou.“ So sebou si vzal aj kartičky, 3 z nich patrili zosnulým členom jeho rodiny. Najskôr sa zúčastnili zápsu medzi Mexikom a Nemeckom. Po víťaznej hre Mexičanov dostal Gilberto SMS správu: „Bolo to pre vašu rodinu.“ Autorom bol brankár Ochoa.

O nešťastnom príbehu sa dozvedel aj brazílky futbalista Neymar, ktorému fandil malý Diego. Vytvoril videosprávu, v ktorej povedal: „Ďakujem vám za milé slová. Neviem si predstaviť, aké ťažké boli pre vás posledné mesiace. Viem že ste tu kvôli splneniu sna vašej rodiny. Verím, že budete milovať brazílsky futbal. Viem, aké je to byť otcom, a aké je to hrať pre svojho syna. Som šťastný na ihrisku.“

Počas rozcvičky pred zápasom medzi Južnou Kóreou a Mexikom pozvali hráči Gilberta na ihrisko. Vtedy pocítil neopísateľný pocit šťastia. Neskôr navštívil aj vysnívané divadlo jeho dcérky a cestoval vlakom do St. Peterburgu, čo bolo taktiež snom malej Mii. Gilberto sa už vrátil domov a nám ostáva veriť, že svetový pohár mu dal veľa pozitívnych emócií, ktoré mu dodajú silu žiť ďalej.

Čo by ste Gilbertovi Martinezovi odkázali na znak podpory? Zdieľajte tento dojímavý článok aj s v vašimi priateľmi na Facebooku!

zdroj:adme.ru

 

Chod hore