Sóda na prázdny žalúdok: Prečo každý jeden deň potrebujeme štipku sódy bikarbóny

Jedlá sóda – najuniverzálnejší prostriedok. Nielen že dokáže pomôcť pri čistení špinavých kachličiek, pripálených panvíc, ale aj vyliečiť množstvo nepríjemných ochorení. Dnes sa však zameriame na jej prospešné vlastnosti pre naše telo, pretože tie sú omnoho zaujímavejšie!

Prečítajte si nasledujúci článok a dozviete sa, prečo by ste mali piť sódu bikarbónu na vlastný žalúdok a aké dôležité to je pre fungovanie vášho organizmu.

VLASTNOSTI SÓDY

  1. Obnovuje rovnováhu medzi kyselinami a zásadami Kvôli nesprávnemu životnému štýlu a stravovaniu má nejeden človek problém s prekyslením organizmu – ide o narušenie acidobázickej rovnováhy v kyslom prostredí. Výsledkom je pálenie záhy či množenie baktérií, ktoré neskôr spôsobujú gastritídu a vredy. Užívanie sódy ráno na prázdny žalúdok môže zabrániť vzniku týchto nepríjemných vredov a slúži ako vynikajúca prevencia pred gastritídou.

    пить соду натощак

  2. Obnovuje správne fungovanie metabolizmuSóda prečisťuje črevá, odstraňuje z nich toxíny a škodlivé látky a zlepšuje metabolizmus. Vďaka sóde sa tkaniva naplnia kyslíkom a zabránia tak jeho nedostatku.

    польза соды для организма

  3. Podporuje stratu hmotnosti Sme presvedčení, že nejeden z vás sa snaží zbaviť nadváhy, no výsledok sa nie a nie dostaviť. Všetko sa ale zlepší, ak siahnete po sóde! V čom spočíva ten trik? Konzumácia sódy spolu s vodou vedie k zníženiu chuti do jedla a odbúravaniu tukových zásob. Okrem toho, sóda z tela odstraňuje škodlivé látky, ktoré pomáhajú zbavovať ho prebytočnej hmotnosti.

    польза соды с водой

  4. Pomáha predchádzať rakovine Existuje názor, že tento obyčajný biely prášok aktivuje ochranné vlastnosti organizmu a znižuje pravdepodobnosť tvorby novotvarov. Je to len teória talianskeho lekára, ktorá doposiaľ nebola preukázaná, no nie je nutné ju hneď zatracovať.

    польза соды натощак

  5. Zlepšenie celkového stavu tela Pravidelné užívanie sódy má priaznivý účinok na lymfatický systém a prispieva k zvýšeniu imunity organizmu. Naše telo dôkladne prečistí, vďaka čomu budú všetky jeho systémy fungovať ako hodinky.

    польза соды внутрь

Ak chcete dosiahnuť priaznivý výsledok, sódu by ste mali prijímať podľa nasledujúceho návodu: polovicu čajovej lyžičky sódy rozpustite v pohári (250 ml) teplej vody. Užívajte pred raňajkami. Naplánujte si to na tri dni pitia a tri dni pauzy. Doba užívania závisí od vášho pocitu, ak sa cítite zle, nepokračujte. Niektorí priaznivci odporúčajú sódu užívať po celý zvyšok života.

Prečo pôst? Pretože konzumáciou sódy sa zjemňuje účinok silných kyselín, ktoré náš žalúdok produkuje po najedení. Sóda tak spôsobí, že sa žalúdok dostane naspäť do normálu.

Mnohí odborníci na výživu schvaľujú užívanie sódy. Najlepšie urobíte, ak si počas týchto dní zavediete špeciálnu diétu, bez vyprážaných jedál a zvýšite svoju fyzickú aktivitu. Tak ako všetky lieky, aj sóda má svoje nepriaznivé účinky. Nemali by ju používať ľudia s nízkou aciditou žalúdka, gastritídou, vredmi, cukrovkou alebo alkalózou.

Prísny zákaz užívania sódy majú tehotné a dojčiace ženy. Taktiež ľuďom s arytmiou, so sklonom k opuchom a s individuálnou intoleranciou na sódu bikarbónu. Ak si niečím nie ste 100%-ne istí, najlepšie urobíte, ak sa pre začatím užívania sódy poradíte s vaším obvodným lekárom a prípadne si necháte urobiť pár vyšetrení. Nakoniec možno zistíte, že sóda sa stane vaším každodenným spoločníkom.

zdroj:takprosto.cc

Chod hore