Nedovolíte svojmu psovi, aby spal s vami v jednej posteli? Po prečítaní tohto článku ho budete chcieť mať po svojom boku už navždy!

Aj keď milujete svojich psíkov najviac na svete, aj vy si iste určujete hranice. Vo väčšine prípadov medzi ne patrí aj zákaz spať alebo ležať na posteli (aj keď ho často porušujú, keď nie ste doma). Existuje mnoho dôvodov, prečo si majitelia neželajú, aby bol ich pes na posteli, my ale pre vás máme 7 dôvodu, prečo stojí za to podeliť sa o kúsok periny.

1. Blízkosť

Máte zlý deň? Ľahnite si do postele spoločne so svojim psom! Nič vám nezlepší náladu tak, ako príjemné teplo a pokojné dýchanie zaspávanie psíka.

2. Žiadne obavy
Vedecky potvrdené – prítomnosť psa redukuje stres, zvyšuje pocit bezpečia a zaručuje vnútorný pokoj.

114758268781
3. Psy sú skvelými terapeutmi a často sa odporúčajú ako spoločníci pre ľudí, ktorí trpia rôznymi emocionálnymi problémami alebo neurózami. Čím častejšie sa túlite k našim miláčikom, tým viac vnímame ich pozitívnu energiu a sme zdravší

4. „Porcia“ tepla navyše. Zvlášť počas jesene a zimy si vážime tepla, ktorým nás hrejú kožúšky našich 4-nohých kamarátov. Psy sú ako živé pece! Hneď je vám príjemne teplo 🙂

314758268783

5. Pocit bezpodmienečnej lásky

Znovu sa budeme odvolávať na psychológiu – spať so svojím psom v jednej posteli sa odporúča ľuďom, ktorí trpia depresiou. Keď v našom živote niečo nie je v poriadku, už len prítomnosť psíka nám veľmi pomôže.

6. Bezpečie

Vedeli ste, že zlodeji sa väčšinou vyhýbajú domom, v ktorých je pes? Štekanie zlodeja skutočne odrádza a my sa tak môžeme cítiť úplne bezpečne.

414758268784

7. Šťastie

Keď občas dovolíme nášmu psíkovi, nech si  pokojne spí v našej posteli, nebudeme šťastní len my, ale tiež aj náš maznáčik. Psom sa po nás počas dňa cnie, pretože nás milujú bezpodmienečne. Je dobré im to oplatiť spôsobom, ktorý milujú zo všetkého najviac 🙂

Tiež vašu psíkovia milujú spať vedľa vás?

714758268787

Chod hore