90% mäsa kupovaného z obchodu v sebe obsahujú šokujúcu dávku antibiotík! Tu je návod, ako sa pred ním ochrániť

Niektorí ľudia si kupujú mäso na trhu, iní dôverujú len supermarketom. Bohužiaľ obaja dostanú mäso s rovnakým množstvom antibiotík a rastových hormónov.

Zvieratá na farmách sú držané v strašných podmienkach, preto sú vystavené rôznym chorobám. Na boj proti týmto chorobám používajú výrobcovia mäsa antibiotiká.

 

Môžu sa podávať aj zdravým jedincom na účely “prevencie”. Koniec koncov, zviera môže zomrieť z ničoho nič – kvôli zlej starostlivosti, používaniu nekvalitného krmiva atď.

Hotový kus mäsa môže byť napadnutý antibiotikami, aby sa zvýšila jeho trvanlivosť. Tento produkt bude vyzerať čerstvo aj o niekoľko dni neskôr.

Hormóny sa používajú na zrýchlenie rastu zvierat na mäso a na zvýšenie možno vydojeného mlieka. Aj toto sú dôvody, prečo začnú zvieratá trpieť rôznymi ochoreniami. Antibiotiká však prídu opäť na pomoc.

 

Využitie liekov je nevyhnutné – bez nich by na farmách pre hospodárske zvieratá v dôsledku epidémie, veľká časť zvierat zahynula. Zodpovedný človek však musí prísne kontrolovať dávku liekov a dobu ich rastu.

Ako to je zvykom, sú to predovšetkým predajcovia mäsa, ktorí majú obavy z dosiahnutia maximálneho zisku. Obavy o zdravie klienta nie sú pre nich veľmi zaujímavé.

To platí tak pre priemyselných gigantov, ako aj pre tých, ktorí predávajú hydinu, bravčové mäso alebo hovädzie mäso.

Konzumácia takéhoto mäsa má za následok, že tisíce pacientov už nedokážu odolávať infekciám – ich telo sa stáva imúnnym voči antibiotikám v dôsledku konzumácie mäsa obsahujúceho antibakteriálne lieky.

Nikto nekontroluje výrobcov mäsa? Kontroly sú len selektívne a ani zamestnanci hygieny a epidemiologickej stanice nemôžu zaručiť ich kvalitu. Koniec koncov, dnes sú na trhu stovky antibakteriálnych liečiv, no skontrolované sú len niektoré.

 

Okrem toho, takýto liek môže byť zakázaný, ak jeho množstvo presahuje 100-násobnú normu.

Pamätajte, že väčšina antibiotík sa dostáva do hydinového mäsa. Menej prípravkov obsahuje bravčové a hovädzie mäso. Nezabudnite požiadať predajcov o certifikát produktov, ktoré sú na regáloch obchodu. V supermarketoch vám ho musia poskytnúť. Bohužiaľ je pravdepodobné, že v ňom nenájdete informácie o “Antibiotikách”. Navyše, analýza antibakteriálnych liekov je finančne nákladný proces.

Mäso si pripravujte aspoň 1 hodinu, aby ste zničili štruktúru antibiotík. Ak ide o kurča, prvý vývar z neho je potrebné precediť.

Ak je to možné, kúpte si mäso od dôveryhodných súkromných predajcov. Môže byť drahšie, ale obsahuje menej liekov (ak vôbec nejaké), čo znamená, že je bezpečnejšie aj pre vaše zdravie.

Ako ste na tom vy? Kupujete mäso od domácich dodávateľov alebo v supermarketoch?

 

 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “90% mäsa kupovaného z obchodu v sebe obsahujú šokujúcu dávku antibiotík! Tu je návod, ako sa pred ním ochrániť”