Je neuveriteľné, aké liečivé účinky má táto rastlina, ktorú som mala po celé tie roky doma. Pozrite sa na to aj vy

Určite ste sa už aspoň raz v živote stretli s touto rastlinkou, ktorá sa niekedy volá aj strom peňazí. Nazvali ju tak ľudia, pretože jej listy im pripomínali hrúbku okrúhlych mincí. Obsahujú veľké množstvo šťavy, no o jej vlastnostiach vie len málokto. Povieme vám, ako si z izbovej rastliny urobíte skutočnú medicínu.

Najskôr vás musíme upozorniť, že listy tučnolistu okrem užitočných látok obsahujú aj arzén. Preto by sa pri vnútornom požití malo dávať pozor na správne dávkovanie.

свойства толстянки

Využitie tučnolistu

  1. Pri vzniknutom herpese na ústach si natierajte postihnuté miesto šťavou z tučnolistu každých 30 minút. Inou alternatívou je priloženie si obkladu namočeného v jeho šťave a zalepenie náplasťou, najlepšie pred spaním.
  2. Ak sa chcete rýchlo zotaviť po angíne, je potrebné, aby ste si vytlačili šťavu z 10-ich listov a rozriedili ju v pohári s vodou. Týmto roztokom si vykloktajte hrdlo 3x denne.

полезные свойства толстянки

3. Pri artróze kĺbov sa odporúča pred spaním potrieť si miesta šťavou z 10-15 listov.

4. Ak máte problémy s hemoroidmi, priložte si na postihnutú oblasť rozrezaný list.

5. Tučnolist lieči aj popáleniny, strie, rany a abscesy. Pripravte si kašičku z listov, natrite ju na potrebné miesta,               obviažte obväzom a meňte každé 2 až 3 hodiny.

полезные свойства толстянки

6. Šťava z listov tučnolistu odstraňuje svrbenie a zápal po bodnutí komárov, včiel a ôs. Potrite si ranu 4 až 6x denne.

7. Tučnolist pomáha aj pri zápalovom ochorení obličiek. Je potrebné 3x denne vypiť 1 polievkovú lyžicu tohto extraktu: rozdrvte 5 lístkov, zalejte ich pohárom horúcej vody a nechajte vylúhovať 1 hodinu.

Ľudové povery hovoria, že ak tučnolist začne kvitnúť, vašu domácnosť čaká finančné prilepšenie a blahobyt. Starajte sa teda o krásu tejto rastlinky a užívajte si jej blahodarné účinky! Nezabudnite sa o jej liečivé vlastnosti podeliť zdieľaním článku s vašimi blízkymi.

полезные свойства толстянки

zdroj: sovkusom.ru

Chod hore