Týchto 7 vecí robí každý! Oční lekári žiadajú, aby si zaviazali…

 

Ideálny človek neexistuje, to je fakt. Každý má svoje zlozvyky, no len málokto by povedal, že by dokázali negatívne ovplyvniť zrak. My vám prezradíme, aké sú nevinné každodenné zlozvyky spôsobujúce zhoršenie videnia.

  1. Monitor počítača

Ako si ochrániť zrak v tejto dobe plnej technológií? V súčasnosti však monitor nepredstavuje nebezpečenstvo tak ako kedysi. S vývojom sa výrazne znížili aj negatívne účinky na zdravie človeka.

Je ale dôležité pochopiť, že monitor nie je tak nebezpečný ako dlhý pohľad do svetelného zdroja. Kvôli tomu sú oči napäté a nastáva atrofia akomodačných svalov. Tento zlozvyk môže neskôr viesť k rozvoju krátkozrakosti u ľudí, ktorí predtým so zrakom nemali žiadne problémy.

причины внезапного ухудшения зрения

  1. Nesprávne držanie tela

Videnie priamo závisí od držania tela. Zakrivená chrbtica môže ovplyvniť zníženú ostrosť zraku. Ak si nedávate pozor na držanie vášho tela, chrbtica sa začne deformovať, tepny sa zovierajú a mozog nedostáva dostatočnú dávku kyslíka.

Spolu so všetkými časťami mozgu trpí aj okcipitálny lalok, ktorý je zodpovedný za videnie. Okrem očných problémov môže nedostatočný príjem kyslíka viesť k vegetatívno-vaskulárnej dystónii a falošnej krátkozrakosti.

все причины ухудшения зрения

  1. Nezdravá strava

Nesprávne stravovanie je verným spoločníkom na ceste k strate drahocenného videnia. Ak chce váš organizmus pracovať s takým zložitým mechanizmom ako sú oči, potrebujete množstvo vitamínov a minerálov. V prípade, že budete jesť iracionálne, uprednostňovať rýchle občerstvenie, potom by ste nemali byť prekvapení, keď sa váš zrak prudko zhorší.

Jedzte jedlo bohaté na vitamíny A, C, E, zinok, omega-3 mastné kyseliny. Vyvážená strava pomôže telu prijať všetky potrebné látky pre normálne fungovanie a vynikajúce zdravie. A nezabúdajte, že vaše oči musia byť neustále vlhké, pre tento účel pite aspoň 2 litre vody denne.

в чем причина ухудшения зрения

  1. Pretieranie očí

Trenie očí rukami je strašným zlozvykom! Nielen, že si poškodzujete komplexný systém krvných ciev očných viečok, o množstve baktérii ukladajúcich sa na sliznicu oka ani nehovoríme. Po čase sa preukazuje zvýšená pravdepodobnosť straty zraku.

причины ухудшения и нарушения зрения

  1. Trvalý nedostatok spánku

Plnohodnotný spánok je zárukou dobrého zdravia a vynikajúceho zraku. Nedostatok spánku spôsobuje veľa problémov: depresia, chronická únava, zníženú výkonnosť a zhoršenie celkového zdravia. Nedostatočný odpočinok zapríčiní, že naše oči budú červené, objaví sa svrbenie a suchosť, čo môže v budúcnosti viesť k vážnejším problémom.

причины ухудшения остроты зрения

  1. Zrieknutie sa slnečných okuliarov

Agresívne vystavovanie sa slnečnému žiareniu nemusí spôsobiť len popáleniny kože. Ultrafialové žiarenie negatívne ovplyvňuje aj stav očí. Nadmerné žiarenie môže viesť k degradácii retinálnych buniek, ktoré s vekom strácajú schopnosť regenerácie. Avšak, nadmerné používanie slnečných okuliarov tiež za to nestojí.

Jasné slnko? Dajte si okuliare. Každé sklo alebo plast chráni vaše oči rovnako pred škodlivými účinkami slnečného žiarenia. Ale ihneď ako vám začnú prekážať pri videní, oftalmológovia odporúčajú, aby ste ich dali z očí dole, pretože ich funkcia sa už znížila.

  1. Kvapky do očí

Systematické používanie očných kvapiek vyvoláva adaptáciu na liek. Nie je to preto najlepšie rozhodnutie kúpiť si kvapky, ktoré ste práve videli v reklame, ak máte problémy s očami. Väčšina liekov tejto skupiny len na krátky čas uvoľňujú suchosť a začervenanie. Neriešia však príčinu vašich problémov. Najlepším riešením je obrátiť sa na očného lekára!

основные причины ухудшения зрения

zdroj:takprosto.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Týchto 7 vecí robí každý! Oční lekári žiadajú, aby si zaviazali…”