Svet je moja kancelária

 

Inšpirujte sa príbehom mladej Slovenky, ktorá sa rozhodla vzdať všetkých svojich istôt, aby sa vybrala svojou cestou a splnila si sen o nezávislom živote a práci na diaľku.
Silvia Púchovská sa stala digitálnou nomádkou. Asi najznámejšou v našich končinách.

Digitálni nomádi sú ľudia, ktorí vďaka tomu, že pracujú online, majú možnosť pracovať z rôznych miest na svete. Silvia vo svojej knihe Svet je moja kancelária ukazuje svoju nekonvenčnú cestu, počas ktorej budovala svoje online podnikanie. Zažívala dobrodružný život na rôznych kontinentoch a učila sa surfovať.

„Keď som ako digitálna nomádka začínala, veľmi mi chýbali informácie o spôsobe života,“ spomína si Silvia. „Existovali rôzne praktické a pre Google optimalizované návody, ako sa stať digitálnym nomádom, mňa však zaujímali skutočné príbehy. Čo ľudia naozaj cítili? Ako prežívali život v iných kultúrach? Ako dokázali pracovať z krásnych miest a byť disciplinovaní?“

A tak napísala túto knihu – Svet je moja kancelária.
Vďaka svojmu odhodlaniu, motivácii vidieť svet a láske k slobode sa v nej s vami podelí o svoj netradičný príbeh, ktorý ju priviedol až k životu na prekrásnom Bali. Vyberte sa do New Yorku, Kodane, precestujte Latinskú Ameriku a objavte čaro ostrova Bali.

Ako vraví Silvia, „digitálne nomádstvo je krásny životný štýl, no nie je pre každého“, a preto vo svojej knihe veľmi úprimne opisuje jeho výhody, ale aj výzvy.

Okrem vlastného príbehu vám Silvia hneď v niekoľkých špeciálnych návodoch poradí, ako naštartovať vlastný úspešný digitálno-nomádsky biznis.

Prečítajte si krátky úryvok z knihy Svet je moja kancelária:

Najprv som žila v naivnej ilúzii, že keď s prácou na voľnej nohe a z rôznych lokalít začnem, bude to jednoduché. Začala som ako marketingová virtuálna asistentka a smelo som sa pustila do prvých zákaziek. Išla som do toho, aj keď som si nebola úplne istá, čo robím, a možno aj to bolo súčasťou úspechu.
Potom prišli ťažké časy a mne sa nedarilo. Klienti mi nezaplatili, niektoré projekty sa skončili alebo ma nikto nekontaktoval. Nachádzala som sa v Strednej Amerike a neskôr na Bali a nebolo mi všetko jedno. Zrejme by bolo ľahšie začať pracovať ako freelancerka zo stability domova. Ja som však inšpiráciu a nové kontakty nachádzala na cestách. Práve ľudia, ktorých som počas ciest stretávala, a komunity, v ktorých som sa zdržiavala, ma často povzbudili v biznise, surfovaní a aj v osobnom živote. Nevzdala som to na pol ceste a dostala sa do bodu, kedy začal byť môj príjem stabilný.
Dnes mám tím spolupracovníkov, ktorí sú tiež digitálni nomádi alebo pracujú z domu, a spoločne vytvárame zaujímavé projekty, počas toho ako žijeme na rôznych miestach. Myslím si, že práca na diaľku a počas ciest už nie je hudbou budúcnosti, ako to kedysi bolo napísané v knihe Digital Nomad. Stáva sa každodennou realitou mnohých z nás.

Chod hore