Obetavá starostka darovala časť svojho platu na pomoc včelárom

Mladá starostka, Alena Dudeková, do svojho starostovského kresla zasadla len pred pár mesiacmi, no už teraz sú všetci obyvatelia obce Povina na ňu nesmierne hrdí. Najnovšie svoje dobré srdce prejavila štedrým darom pre včelárov z miestneho včelárskeho zväzu. Prostredníctvom peňažného daru z platu ich obce si včelári zakúpili úplne nový figurálny úľ, ktorý by si inak dovoliť nikdy nemohli.

 

 

Pani Dudeková je naozaj štedrá a okrem daru zo svojho vrecka sa rozhodla vyčleniť sumu aj z obecných peňazí a tak pomôcť včelárom pri stavaní prístrešku vo včelíne. Z jej rozhodnutia boli všetci včelári nadšení a Miloš Belan, predseda miestneho zväzu včelárov povedal, že bol doslova šokovaný. Pri rozhovore pre Nový čas mal v tvári dojatie a vyjadril sa takto: „Som zvyknutý za včely žobrať, nie prijímať dary.“

 

Okrem veľmi sympatickej mladej starosty je táto obec známa aj podujatím s názvom Medzinárodná včelárska nedeľa. Podujatiu patrí prvá augustová nedeľa, počas ktorej sa v obci stretávajú včelári z celého Slovenska, z Poľska a z Českej republiky.

 

 

 

 

Viac sa dočítate nastránke Čas.sk, ktorý túto informáciu priniesol

Foto: Facebook/Alena Dudeková starostka obce Povina

Chod hore